Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A természet rejtőzködőbajnokai

Te észrevennéd ezeket az élőlényeket, ha elsétálnál mellettük?
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt hónapokban már többször adtunk az olvasóknak olyan feladatot, amelynek lényege az volt, hogy találják meg a képen rejtőzködő katonákat , vagy állatokat . Az előbbinél tényleg csak ámuldozni tudtunk, hogy a katonaság a rejtőzködés milyen szintjét érte el, én személy szerint például első ránézésre alig vettem észre egyáltalán egyetlen embert. Nyilván ez a dolguk, és mind a kiképzésük, mind pedig a ruházatuk ezt a célt szolgálja, de akkor is érdekes volt szembesülni mindezzel.

Felköszöntenéd a 20 éves Nyugat.hu-t? Iratkozz fel a havi, rendszeres támogatóink közé!
Támogatom

Utóbbi, ahol az állatokat kellett megtalálni, talán még csodálatosabb, hiszen itt nincs sem kiképzés, sem évszázados tudományos munka alapján megalkotott felszerelés és mégis azt kell mondanunk, hogy a rejtőzködés terén jobb munkát végeztek, mint a brit haderő katonái. Igaz, amit ezeken a képeken látunk - vagy éppen nem látunk - az évmilliók természetes fejlődésének eredménye. Pont ezért annyira bámulatos az egész.

Levélfarkú gekkó
www.boredpanda.com

Rengeteg élőlény volt kénytelen az evolúciós fejlődése során olyan védelmi mechanizmust kifejleszteni, amellyel felveheti a versenyt a ragadozók ellen, ezzel biztosítva fennmaradását. A világ minden táján találkozhatunk ilyen rejtőzködő állatokkal, amelyek képesek szinte teljesen beleolvadni a környezetükbe, méghozzá úgy, hogy néha akár sok percnyi nézelődés után sem vennénk észre, arról nem is beszélve, hogy a szabadban sétálva valószínűleg minden egyes alkalommal egyszerűen csak elsétálnánk mellettük anélkül, hogy feltűnne, hogy épp egy élőlény mellett haladtunk el.

Összegyűjtöttünk párat.

Farkaspók
www.boredpanda.com
Laposfarkú gekkó
www.boredpanda.com
Hópárduc
www.boredpanda.com
Százlábú
www.boredpanda.com
Pygmy csikóhal
www.boredpanda.com
Barna varangy
www.boredpanda.com
Nagy szarvú bagoly
www.boredpanda.com
Szürke levelibéka
www.boredpanda.com
Kaméleon
www.boredpanda.com
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés