Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szenes kávé lesz az új kedvenced

Csak semmi pánik, nem az égett pirítós alját kell lekaparnod.
Hirdetés
Hirdetés

Az überegészséges kurkumás és céklás kávé után, az unikornis latte felé vezető úton elérkeztünk egy újabb őrült házassághoz. Ez pedig nem más, mint a szenes latte.

Instagram/Rawberryjuice
Beszállsz, hogy duplázhassunk? Még 20 évet a független tájékoztatásnak!
Támogatom

Nem csoda, hogy az egészség életmód fanatikusai, akik egyben kávéfüggők is, oda-vissza voltak a kurkumás kávétól. Gyulladáscsökkentő hatásának hála egy pillanatra úgy tűnt, mintha valóban egészséges dolog lenne koffeint önteni magunkba. Azonban, ha egészségről és egy kis test-detoxról van szó, a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen.

Ezt bizonyítja a legújabb párosítás, a szenes kávé is. Igen, szén. Bár nyilván nem olyan formában, mint amit a pirítósról kaparunk le, vagy amit fater betol a kandallóba. Ennek ellenére, bármilyen furcsán is hangzik, ez a kombináció még egészségesnek is mondható. De miért jó, ha szenet iszunk?

Ahogy azt szüleink már régóta tudják, a széntabletta csodákra képes. A kávéba kevert aktív szénnek pedig hasonlóan jótékony hatása van a gyomor-és bélrendszer működésére. Ebből pedig nem olyan nehéz levonni a következtetést, miszerint a másnaposság tüneteivel is elbánik.

Akik először találkoznak ilyen minőségben a szénnel, azoknak talán meglepő a dolog. Pedig, ha jobban belegondolunk, létezik már frissítő arcmaszk aktív szénnel, sőt, ott a kissé bizarr, szenes fogpaszta is, amitől állítólag vakítóan fehér lesz a mosolyunk. Na ugye, hogy nem is olyan furcsa dolog, a szenes kávé? Na jó, kicsit azért mégis...

A rengeteg csodás és pozitív hatása mellett azonban egy dologra ügyeljünk: a szén csökkentheti bizonyos gyógyszerek hatékonyságát. Így, ha literszámra szeretnénk inni a szénnel díszített vagy ízesített kávét, előtte azért kérjük ki az orvosunk véleményét is. Nem utolsó sorban pedig készüljünk fel a furcsa arckifejezésére.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés