Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A királynő, aki a retiküljével morzézik

Ki gondolta volna, hogy egy Guccival vészjelzéseket is lehet adni.
-----

Nem kell a lakáskulcs miatt könyékig eltűnnie a retikülben és valószínűleg a mobil sem csörög hiába a táska alján. De akkor vajon milyen kincseket rejtegethet mindenki Erzsébet királynője a méregdrága és persze színben mindig az aktuális a kosztümhöz passzoló kistatyóban?

Getty

A királyi család életrajzírója, Sally Bedell Smith nemcsak azt árulta el, hogy miket dugdos a felség a retikülbe, de azt is, hogy hogy jelez testőreinek, ha éppen menekülni akar valahonnan. Zsebtükör, rúzs, toll, mentolos cukorka és egy olvasószemüveg - az elengedhetetlen uralkodói tartozékok. Ja, és persze vasárnaponként, a teplombajárós napon egy csekély csekk is lapul a Gucciban. De hogy is van ez az SOS jelzés?

Meglehetősen aggasztó lenne, ha miközben a királynővel beszélünk, ő a táskáját egyik kezéből a másikba tenné. És nem azért, mert őfelsége jobb keze elzsibbadt. Az ok a következő: II. Erzsébet ezzel a mozdulattal jelzi a rá vigyázó szemeknek, hogy szeretné befejezni a társalgást.

A beszélgetőpartner ugyan észreveszi, hogy a királynő mocorog, de fogalma sincs róla, hogy ezek jelzések, annyira diszkréten csinálja

. - mondja Hugo Vickers történész.

Az egészből csak annyit érzékelsz, hogy valaki odalép hozzád és azt mondja: elnézést uram, a Canterbury érsek szeretné megismerni Önt. És elvezet.

Getty

Milyen helyzetekben lehet még hasznos a kistáska? Ha például a vacsora közben a királynő az asztalra teszi, azt jelenti, hogy öt percen belül véget szeretne vetni az eseménynek. Ha pedig ne adj Isten a földre kerül a retikül... azt jelzi az őröknek, hogy Erzsébet nem élvezi a beszélgetést és menekülni szeretne, így a segítők rögtön akcióba is lépnek.

A legbaljósabb jelzést azonban a gyűrűjével adhatja le a királynő. Kettőt fordít a bűvös ékszeren és a felvigyázók tudják: azonnali beavatkozásra és mentésre van szükség. Ezt remélhetőleg sosem tapasztaljuk meg.

Via Harper's Bazaar
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!