Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A királynő, aki a retiküljével morzézik

Ki gondolta volna, hogy egy Guccival vészjelzéseket is lehet adni.
Hirdetés
Hirdetés

Nem kell a lakáskulcs miatt könyékig eltűnnie a retikülben és valószínűleg a mobil sem csörög hiába a táska alján. De akkor vajon milyen kincseket rejtegethet mindenki Erzsébet királynője a méregdrága és persze színben mindig az aktuális a kosztümhöz passzoló kistatyóban?

Getty
Beszállsz, hogy duplázhassunk? Még 20 évet a független tájékoztatásnak!
Támogatom

A királyi család életrajzírója, Sally Bedell Smith nemcsak azt árulta el, hogy miket dugdos a felség a retikülbe, de azt is, hogy hogy jelez testőreinek, ha éppen menekülni akar valahonnan. Zsebtükör, rúzs, toll, mentolos cukorka és egy olvasószemüveg - az elengedhetetlen uralkodói tartozékok. Ja, és persze vasárnaponként, a teplombajárós napon egy csekély csekk is lapul a Gucciban. De hogy is van ez az SOS jelzés?

Meglehetősen aggasztó lenne, ha miközben a királynővel beszélünk, ő a táskáját egyik kezéből a másikba tenné. És nem azért, mert őfelsége jobb keze elzsibbadt. Az ok a következő: II. Erzsébet ezzel a mozdulattal jelzi a rá vigyázó szemeknek, hogy szeretné befejezni a társalgást.

A beszélgetőpartner ugyan észreveszi, hogy a királynő mocorog, de fogalma sincs róla, hogy ezek jelzések, annyira diszkréten csinálja

. - mondja Hugo Vickers történész.

Az egészből csak annyit érzékelsz, hogy valaki odalép hozzád és azt mondja: elnézést uram, a Canterbury érsek szeretné megismerni Önt. És elvezet.

Getty

Milyen helyzetekben lehet még hasznos a kistáska? Ha például a vacsora közben a királynő az asztalra teszi, azt jelenti, hogy öt percen belül véget szeretne vetni az eseménynek. Ha pedig ne adj Isten a földre kerül a retikül... azt jelzi az őröknek, hogy Erzsébet nem élvezi a beszélgetést és menekülni szeretne, így a segítők rögtön akcióba is lépnek.

A legbaljósabb jelzést azonban a gyűrűjével adhatja le a királynő. Kettőt fordít a bűvös ékszeren és a felvigyázók tudják: azonnali beavatkozásra és mentésre van szükség. Ezt remélhetőleg sosem tapasztaljuk meg.

Via Harper's Bazaar
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés