Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megérkezett az első repülő motor

A Sci-fi filmekbe illő járművet orosz fejlesztők alkották.
Hirdetés
Hirdetés

Pár évvel ezelőtt még távoli vágyálomnak tűnhetett a Sci-fi filmekben látott sokféle jármű. Azonban, ahogy teltek az évek, egyre világosabbá vált, hogy egyáltalán nincs olyan messze az az idő, amikor mi magunk is felpattanhatunk egy-egy ilyen gépre. Gondoljunk csak bele, mi minden válhat valósággá pár éven belül, ha már a most a virtuális valósággal kísérleteznek, teljesen funkcionális robotkezeket adnak a háborús sebesülteknek, vagy éppen több méter magasan szálló repülő motorral száguldanak.

Scorpion 3
www.mini.eastday.com
1999 óta sok minden változott a magyar demokráciában, a Nyugat.hu maradt. Támogass, hogy ez továbbra is így lehessen!
Támogatom

A lebegő deszkák után a legújabb őrület valószínűleg a moszkvai fejlesztésű Scorpion 3 hoverbike lesz. Elég ránézni és máris kedvet kap az ember, hogy egy ilyennel száguldjon. Nekem személy szerint a Baljós árnyak fogatversenye jutott azonnal eszembe róla.

A repülő motornak kerekei nincsenek, tehát tényleg csak a levegőben tud közlekedni, ott viszont négy forgólapát hajtja és tartja a magasban. A gépet vezérlő rendszerbe programoztak teljesen manuális és automata módot is. Az előbbi inkább a gyakorlott profi pilótáknak szól, utóbbi viszont segít a navigálásban és abban, hogy ne pottyanjunk le az égből, ha hirtelen nem tudnánk egyenesben tartani a motort.

A Scorpion 3 valamivel több, mint száz kiló terhelést bír, végsebessége pedig megközelíti az 50 km/h-t.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés