Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Melania Trump nem kér a first lady-ségből?

Nem ő lenne az első elnökfeleség, aki vonakodva fogadja az új címet.
Hirdetés
Hirdetés

First lady-nek lenni tulajdonképpen egy teljes munkaidős, felelősségmentes állás – már ha az elnök, az emberei, a szavazók és a több ezer újságíró véleményét nem vesszük figyelembe. Most úgy tűnik, férjéhez hasonlóan Melania Trump is szembeszáll az elvárásokkal és köszöni a javaslatokat, de nem biztos, hogy kér ebből a tortából. Ő majd megmondja, hogy mit tesz és mit nem first lady-sége alatt.

The Week

Mrs. Trump az elnökké avatás óta most először tért vissza New Yorkból Washingtonba és máris kijelentette, hogy addig nem költöznek a Fehér Házba, amíg az iskolai év véget nem ér fiuk, Barron számára.

Talán nekünk meglepő a fordulat, azonban azoknak, akik évek óta tanulmányozzák az első feleségek megnyilvánulásait, egyáltalán nem új keletű a jelenség. Ahogy Lisa Kathleen Graddy, író és kurátor is mondja: minden elnökfeleségnek meg kell találni a maga útját, amit a következő négy vagy nyolc évben kitaposhat. Vannak olyanok, akiknek rövid ellenkezés után bele tudnak helyezkedni a szerepbe, de akadnak olyanok is, akiknek ez sosem sikerül igazán. Vajon Melania Trumpot hova soroljuk majd egy-két év múlva?

Ehhez Bess Trumannek is lenne hozzáfűznivalója

Harry, Bess és Margaret Truman
The New York Times

Bár Mrs. Trump stílusa inkább Jacqueline Kennedy-re emlékeztet, mégis találni hasonlóságot például Harry Truman feleségével is. Melaniához hasonlóan, Bess Truman is New Yorkban maradt egy ideig fiával, csak hogy védje a nyilvánosságtól és a fiú nyugodtan elvégezhesse tanulmányait.

Bess Truman sosem igazította időbeosztását a Fehér Házhoz. Sőt, ha tehette, mindig hazalátogatott szülővárosába és a jó öreg bridzs klubba, ahova korábban járt. Mrs. Trump ehhez hasonlatosan csak annyi időt tölt az elnöki lakban, amennyit éppen muszáj – és persze azt a néhány napot sem élvezi igazán. Truman felesége úgy tartotta, hogy nem őt választották meg, így nem köteles elszámolni szabadidejéről sem a médiának, sem senki másnak.

Pat Nixon, a csendes elszenvedő

Eleanor Roosevelttől Michelle Obamáig hosszú út vezetett és sokan meg is küzdöttek az új címmel. Legjobb példa erre Pat Nixon, Richard Nixon felesége. Ő sosem tudott igazán first lady lenni, inkább csak csendben meghúzódott a háttérben és figyelte férje munkáját. Azt a munkásságot, ami annyi ellentmondást váltott ki az emberekből. Pat azonban sosem szólalt fel. Számára az életet nem az jelentette, hogy ő az elnök felesége, akit visznek ide-oda. Tűrte, de az újságírók szerint cseppet sem szerette.

Richard és Pat Nixon
parade.com

Melania már többször is utalt rá, hogy ha Washingtonba is költözik, szeretne saját személyzetet, akik közvetítenek közte és a Fehér Ház között. Van az épületnek ugyanis egy East Wing nevű része, mely a keleti oldalon fekszik. Ide „szeretne” tehát Trumpné költözni, ha minden kötél szakad. Ez azonban még csak a távoli jövő, hiszen a jelek szerint egy ideig még biztosan New York marad a főhadiszállás.

A First Women című könyv írója, Kate Andersen Brower úgy fogalmazott, hogy bár nem biztos benne, hogy Mrs. Trump tudja, mit csinál, annyi szent, hogy azt vakmerően teszi. Nem ő az első elnökfeleség, aki nem szeretne főállású lady lenni. Valószínűleg úttörő sem lesz a szakmában. De talán az elképzeléseit illetően kitartó lesz, s ha ezt a kitartás kamatoztatja – netán a jótékonykodás terén – akarata ellenére akár még egy szimpatikus first lady is lehet belőle.

Via The New York Times

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés