Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Petics Kristóf: „A pályán maradok, lehetőleg nyolc lábon állva”

A magyar X-faktor történetének első kizárt versenyzője komoly könyv-sorozaton is dolgozik.
Hirdetés
Hirdetés

A múlt héten futótűzként terjedt a hír, miszerint Petics Kristófot, az X-faktor egyik döntősét kizárták a műsorból. Kristóf még októberben egy szórakozóhelyen került balhéba, ahol egy férfi rátámadt, ő pedig önvédelemből visszaütött – a kelleténél kicsit többet. A műsor szerkesztőinél ez volt az utolsó csepp a pohárban, mivel korábban már többször figyelmezették a különc srácot, hogy fogja vissza magát. Talán a kizárás nem is olyan nagy veszteség számára, egyelőre nagyobb körülötte a felhajtás, mint a többi versenyző körül. Készítettek miatta petíciót, zajlik a kommentháború, de már alakulgat a rajongói klubja is (facebookos csoportjukban már több, mint 500 tag van), aminek már neve is van.

Petics Kristóf
24.hu

Sokak álmaik megvalósításáért jelentkeztek az X-faktorba. Te is közéjük tartozol, vagy just for fun indultál neki?

Just for fun. :) 27 millió indok, közel tízezer jelentkező... Megjósolhatatlan volt, mikor ejtenek ki, de a természetes kiválasztódásban bíztam.

Mennyire lepett meg és milyen érzésekkel töltött el az, hogy ilyen sokáig eljutottál?

Olyannyira megérintett, hogy véglegesen eldöntöttem, a pályán maradok, lehetőleg nyolc lábon állva.

A mentorok szimpatikusak voltak? Mennyire játsszák meg magukat a képernyőn?

Kiadják a véleményüket és hármukat magánemberként is remeknek tartom. Emberségesek és sokat tanultam tőlük az együtt töltött idő alatt. Azt kaptam, amire számítottam, Peti azonban meglepett a lelkesedésével, Gabi pedig a feltétlen szeretetével.

Szerinted mennyire igazságos az, hogy egy személyes incidensed (a játéktól teljesen függetlenül) meggátolta a további munkád a műsorban?

Nem értek egyet a döntéssel, de nincs más lehetőségem, mint hogy elfogadjam.

Kik azok a „Mazsolák”?

A Mazsoláknak köszönhetem, hogy az maradtam a műsor után, aki előtte voltam. Minden szeretetet tőlük kapok, amit sosem tudok nekik meghálálni. A szívem kiüresedett, az ő közösségük tölti be.

Petics Kristóf
rtl.hu

Igaz a hír, hogy könyvet szeretnél kiadni? Ha igen, milyen tematikában?

Igen, jelenleg a negyediken dolgozom, az első hármat teljes egészében csupán az illusztrátorok látták, Zsófi és Blanka. A kötetek javarészt léleklenyomatok, az életem dokumentációja tizennégy éves koromtól - tartalmazza, mi is foglalkoztatott évről évre, hogyan változtam és miken is mentem át, amíg a televízióba jutottam. Mindezt három kötet dolgozza fel, amelyekben rengeteg műfajban kipróbáltam magam. Írtam szonetteket, musicalt, abszurd drámát, megtanultam a hexametert és a Shakespeare-féle nibelungizált-alexandrint. A negyedik kötet tartalmazza majd a 2016/17-es élményeimet, ám arra még várni kell. Mindenesetre, a hatodik kötetig már megvan a koncepcióm. Első egybefüggő regényem a hatodik lesz, Magyarország torzképét adom majd vissza egy vasútállomáson - ezt később megfilmesíteném.

Mik a terveid a továbbiakban?

A színházon, az íráson és a művészeten kívül sok szakmában el tudom képzelni magam, de ezekre születtem, így hát folytatom a sírig.

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés