Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Amikor a művészet és a divat kéz a kézben jár

Avagy a Lady Dior Bag újjászületése.
-----

A Lady Dior legalább annyira gyönyörű darab, mint amennyire ikonikus. Ezzel nyilván a Dior Ház is tisztában van, hiszen időről időre visszatérnek a klasszikus fazonhoz – hogy aztán egy kis vérfrissítéssel újabb milliárdokat hozhasson a kis drága.

Az ikonikus, kalsszikus Lady Dior
Nyugat.hu

A divatház nemrégiben amerikai és brit művészeket kért fel, hogy tervezzék meg olyannak a Lady Diort, amilyennek ők látni szeretnék. A #DiorLadyArt projekt Marc Quinn tervezésével, illetve annak londoni bemutatójával vette hivatalosan kezdetét. A szemes csoda egyébként körülbelül 1,5 millió forintért lehet a miénk – ha nagyon szeretnénk. Utána pedig az özönvíz. Quinnt olyan nevek követték, mint Daniel Gordon és Jason Martin, akik elődükhöz hasonlóan teljesen szabad kezet kaptak, hogy igazán egyedit alkothassanak.

harpersbazaar.com

Az 1947 óta piacon lévő gyönyörűséget állítólag III. Napóleon ülőalkalmatosságai ihlették. A fazon persze rögtön népszerű lett. Aztán a hosszú évek csendje után, a kilencvenes években Diana hercegnő hozta újra divatba az ikonikus táskát. Ennek következtében a kiegészítőből egy időre „Princesse” lett, de aztán a divatház és a közvélemény is visszatért az eredeti névhez.

Amíg viszont nem engedhetjük meg magunknak még a legolcsóbb Lady-t sem, nézegessük a legújabb alkotásokat és csorgassuk a nyálunkat, amíg a klaviatúra bírja.

Daniel Gordon - 11,500 dollár
harpersbazaar.com
Ian Davenport - 5,700 dollár
harpersbazaar.com
Matthew Porter - 6,000 dollár
harpersbazaar.com
Matthew Porter - 6,000 dollár
harpersbazaar.com
Mat Collishaw - 4,900 dollár
harpersbazaar.com
Marc Quinn - 5,800 dollár
harpersbazaar.com
Marc Quinn - 5,800 dollár
harpersbazaar.com
Jason Martin - 5,900 dollár
harpersbazaar.com
Chris Martin - 5,700 dollár
harpersbazaar.com

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra