Hirdetés
Hirdetés

Androgün? Genderqueer? Csak simán: Jeffree Star

A MySpace-en kezdte, most egy fehér Rolls-Royce furikázza.
Hirdetés

Így 2016-ra elmondhatjuk, hogy a közösségi média abszolút uralói két csoportra oszthatóak: aki sminkel és aki testet épít. A smink kategória egyik legérdekesebb és legextrémebb képviselője a California-i Jeffree Star. De ki is ő valójában?

Jeffree Star, aki a közösségi médiának köszönheti népszerűséget
Jeffree Star, aki a közösségi médiának köszönheti népszerűséget
web

Az alig 31 éves amerikai híresség gyűjti a titulusokat: énekes, dalszerző, sminkmester, divattervező és modell. Ez mind, mind ő. Először a MySpace-n találkozhattunk vele 2006 környékén, ahol mind a zenei, mind a sminkes karrierjét is indította. Egy-egy közzétett képe alá több mint 50 ezer komment érkezett és 25 millió feletti lejátszást ért el saját szerzeményű dalaival. Természetesen ebből egyenesen következett, hogy saját albumot ad ki, ami 2009-ben Beauty Killer címmel jelent meg, ami egyben az első kislemezének címe is.

Jeffree-re sok jelző aggatható. Extrém, különc és a szép sem túlzás. Ma már tudjuk azt is, hogy legalább két lábbal kell állni a földön, még akkor is ha az álmok országába születtél. Attitűdjéből – hisz nemileg nehezen besorolható, talán a genderqueer a leginkább rá illő „kategória” - nem nehéz kikövetkeztetni, hogy a szépségápolás, pontosabban a sminkelés a másik szenvedélye a zene után. A MySpace-n szerzett hírnevét itt is kamatoztatni tudta, hiszen 2014-ben a Mac Cosmetics segítségével saját márkát dobott piacra, a JeffreeStarCosmetics-et. Star kedvencei az rúzsok, így az első termékek nem meglepő módon szájfények voltak. Na persze senki ne gondoljon hétköznapi színárnyalatokra. (Az egyik kedvenc árnyalatom Unikornis Vér fantázia név alatt futott, de megtalálható a palettában a fehértől a feketéig minden, nem hétköznapi árnyalat.) A márka népszerűségét semmi nem bizonyítja jobban, mint az, hogy egy-egy új árnyalat piacra dobása után a webshopban pár óra alatt a SOLD OUT felírat jelenik meg.

Állítólag ilyen az Unikornis vére. Gyönyörű nem?
Állítólag ilyen az Unikornis vére. Gyönyörű nem?
web

Természetesen a márkát népszerűsíteni kell, így Star rendszeresen jelentkezik Youtube-csatornáján újabb és újabb smink videókkal. Persze ezt is úgy Jeffree-sen. Volt már sminkpartnere a tengerentúlon méltán népszerű RuPaul`s Drag Race műsor jó pár résztvevője. (Aki nem tudná, ez egy már 8 évada futó reality verseny transzvesztitákkal.) Új pasiját sem hagyta ki a sminkes videókból, hol ő sminkelte a srácot, hol pedig fordítva. (Hozzá teszem elég cuki a figura.)

Jeffree és Nathan. Cuki figura, igaz?
Jeffree és Nathan. Cuki figura, igaz?
web

Most pedig egy kocsiban sminkelésre invitálja a szerencsés rajongóit. Na persze ne egy Škodára gondoljatok. Hófehér Rolls-Royce hátsó ülésén folyik az alapozó, meg a szájfény, miközben Nathan a sofőr, gonoszkodik rendesen, minden aknafedőre ráhajt és az úthibákat inkább keresi, mint kerüli. Nézzétek csak:

Hirdetés

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!