Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csak tisztelet jár azoknak, akik ki tudnak állni a világ elé

Gyönyörű, közvetlen, egy igazi tündér. Ő Novák Angéla, akit röviden faggattam a Pride hét alkalmából.
Hirdetés
Hirdetés

1969. június 27. egy new york-i bárban verekedést tört ki rendőrök és melegek között. Erre az eseményre emlékezve évenként felvonulást vagyis Pride-ot tartanak a melegek. A hétvégén Budapesten is felvonulást tart az LMBTQ közösség, amelynek egyik országosan is ismert arcát, Novák Angélát csíptük el egy villám interjúra.

Javában zajlik a Budapest Pride hét. Az évekkel ezelőtti incidens után még mindig kordonok között kell vonulnia az LMBT közösségnek és szimpatizánsainak. Mit gondolsz erről? Jól van ez így?

Amíg sokan nem jönnek a Pride-ra mert nem mernek, nem értik miért kellene, nem hisznek abban, hogy egyetlen nap érdemes-, kell látszódni. Pedig kell, mind tradíciókövetésből, mind pedig lehetőséget nyújtva a többségnek, akik sokszor bele sem gondolnak az LMDTQ közösség létezésébe. Nem is lesz lehetőség a misztikum eloszlatására, integrálására, így addig a kordonok is maradnak, az utcán és a fejekben is!!!

Angéla egy szombathelyi fellépésen
Szőke Zizi

Részt veszel a felvonuláson szombaton?

Természetesen! Hiszem, hogy mint közszereplőnek ott a helyem, nem csak magam miatt, hanem minden más embert képviselve miatt is.

A transz emberek még mindig kevésbé elfogadottak, mint a melegek és félnek előbújni. Mit üzensz nekik?

Ez egy nehéz téma. A világon mindenhol az! Csak tisztelet jár azoknak, akik ki tudnak állni a világ elé az életükkel és vállalják a jó és a rossz reakciókat is. De mindenkit megértek, aki nem képes erre. Lehet nem is dolga! Mindenki azt tegye amiben a legkevésbé sérül és boldog tud lenni!

Félelem és gyász. Talán ezek a szavak írják le a legjobban az LMBT közösséget az Orlandóban történtek után. Te hogy élted ezt meg? Te is sokszor hasonló helyeken lépsz fel, és akár itthon is történhet hasonló.

Félni a lehető legrosszabb energia a földön. Tilos! Hinni kell, hogy a jó mindig győzedelmeskedik a rossz felett. Szomorú eset. Egy komoly problémára hívja fel a figyelmet, a vallási dogmák problematikája. Nagyon veszélyes helyzeteket képes létrehozni! Az orlandói mészárlás egy hitében megnyomorított, kétségbe esett férfi összeomlása. Saját melegsége és hite összeegyeztethetetlensége. Tragikusan torzult ön és világ kép eredménye.

Manapság Budapest egyik legújabb open-minded szórakozóhelye a Tütü háziasszonyaként is találkozhatunk veled. A club üzenete egyértelmű: harc az elfogadásért. Mit gondolsz utat törtök, hogy még több hasonló hely nyíljon itthon?

Félni nem szabad - ez Angéla legfontosabb üzenete
Garai Antal Atom

A Tütü 2016-ban Budapesten, Magyarországon mindenképpen misszió! Ami annak a sajnos békésebb, nyitottabb időszaknak az emlékét próbálja újjászülni, amit 15-20 évvel ezelőtt már Magyarország is a magáénak tudhatott! Csak a nehezedő élet kicsit radikalizálja, intoleránsabbá teszi a társadalmat. Pedig szeretni kellene nem háborúzni... A Tütüben a békét, toleranciát, szeretetet próbáljuk megvalósítani egy fergeteges buli mellett!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés