Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A legdrágább magyar nyelvű képregények

Bizony volt már, hogy egy színes füzetért akár 50-60 ezret is elkértek.
-----

Akkor essünk túl nagyon gyorsan a legfontosabbakon.

 • A képregény nem gyerekműfaj
 • A képregényt felnőttek készítik leginkább felnőtteknek
 • A képregény az irodalom és a képzőművészet csodálatos elegye.
 • Most 5 olyan címet szedtünk össze, ami a hazai kiadású képregények legritkább és egyben legdrágább példányait takarja. Pénztárcákat kinyitni!

  Batman – Hush 1. rész

  Batman - Hush 1. rész
  kilencedik.hu

  A Semic kiadó megszűnése után Magyarországon a Képes Kiadó vette kézbe a Batman képregények kiadását. Nem füzetben, hanem egy-egy albumban kezdték el árusítani a történeteket. Az első próbálkozásuk pedig a Hush sztorijára esett. A Batman – Hush egy trilógia, aminek első részét még kicsit félve, a piacon tapogatózva, viszonylag kevés példányszámban adta ki a Képes. Bár a kötet piaci ára elsőkét 2.500 forint volt, pontosan az alacsony példányszáma miatt igen csak borsos árat kérnek érte a gyűjtők. Már ha egyáltalán hajlandóak tőle megválni. Maga a történet egyébként meglehetősen fanyalgó kritikákat kapott, egy szép állapotban lévő albumért így is megkérnek 10-15 ezer forintot.

  Batman – Arkam elmegyógyintézet

  Batman - Arkham Elmegyógyintézet
  kilencedik.hu

  Az Akrammal nagyjából ugyanaz a helyzet, mint a Hush-al. Ám annyi még hozzájön a sztorihoz, hogy igen csak beteg története és grafikája egyből közönség kedvencé tette. Írója a neves Grant Morrison, akit leginkább a következő generáció Alan Moore-jának szoktak címkézni. Ha fejedbe veszed, hogy ez a kötete neked kell, akkor egy valami kell igazán. Sok szerencse! Mert ettől a kötettől aztán végképp nem akar megválni senki. Árban egyébként hasonló a Hush 1-el, olyan 10-15 ezer forintot kérnek egy tökéletes példányért, de látni olyant is, hogy valakinek még 20 ezer forintot is megért a könyv.

  Batman – Gyilkos tréfa

  Batman - Gyilkos Tréfa
  Vatera

  És akkor még mindig Batman. Méghozzá a Magyarországon 1990-ben kiadott, Semic füzettel, a Gyilkos tréfával. Ez volt egyébként a magyar sorozat első példánya, és 25 forintért árulták annak idején a trafikokban. Hogy miért ritkaság? Alan Moore (Igen, aki már korábban emlegettünk, és aki egyébként olyan zseniális képregényeket írt meg, mint a V, mint Vérbosszú vagy a Wachmen.) egy igen csak fajsúlyos történetben mutatja meg, hogy mennyire vékony hajszál választja el egymásától a jót és a rosszat. Joker egy pokoli napot dob össze Batmannak, hogy megmutassa neki: ahhoz, hogy valaki rosszá váljon elég egy pocsék nap és kész. A képregény füzet egy rész régi kiadása, másrészt értékes bel tartalma miatt nehezen beszerezhető, de ha valaki áruba bocsájtja, akkor 5-8.000 forint érte a reális ár.

  Marvel – Polgárháború 1-2

  Marvel - Polgárháború 1-2
  Farkas Bazsi

  Viszonylag új kiadású albumokról van szó. Ám a nagy Marvel hypenak, na meg a zseniális sztorinak, na meg a hősök egymásnak feszülésének, na meg az egész Marvel univerzum felvonultatásának köszönhetően pikk-pakk hiánycikk lett a két könyv. Elsőként az első kötet fogyott el. Ezért netes piactéren volt, hogy villámáron kelt el 18 ezer forintért. A második kötetet még egy ideig be lehetet szerezni a kiadónál, de mostanra már ez a készlet is kiapadt. Hogy mennyit kóstál a két könyv együtt? Egyenlőre ez még talány. Az idén mozikba került Amerika kapitány: Polgárháború kapcsán a képregény rajongók keresték égre földre, de egyelőre nem kerültek elő belőlük eladó példányok. Mi úgy saccoljuk, lesz olyan, aki a két kötetért elkért majd 25-30 ezer forintot is, és lesz, aki ezt kifizeti.

  Sin City – A nehéz búcsú, Ölni tudnál érte

  Sin City
  Farkas Bazsi

  Ez a drága képregények mamutja. A Sin City sorozat, magyar kiadásnak első két kötete. Frank Miller képregény noirját talán senkinek sem kell bemutatni. Az első két albumot 3-3.000 forintért adta ki anno a FuMax kiadó. Néhány évvel ezelőtt egy aukciós oldalon a két kötet együtt 50.000 forintért ment el. A vevő nem sokáig örülhetett a szerzeménynek, mert néhány hétre rá, már 60 ezer forint körül árulta a köteteket. Az ár azért kicsit irreális. Képregényes fórumokon a ritka és hibátlan példányokért olyan 10-12 ezret kérnek el, és ennyit még hajlandóak is kifizetni értük, már darabjukét. Persze van, aki ennél kicsit feljebb srófolja az árat, de mint tudjuk, bármit bármennyiért lehet árulni, ha van rá megfelelő kereslet.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Tovább erre az oldalra