Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

NFL halftime show: Tesztoszteron és Szivárvány

Történelmi pillanat volt ez az LMBTQ társadalom számára.
Hirdetés
Hirdetés

Van ez az NFL döntő mérkőzés, teli tesztoszterontól túl tengő játékosokkal és persze szurkolók millióival. Mind ott a helyszínen, mind pedig világszerte a tv-k és internet előtt. Az amerikai focira sok minden mondható csak az nem, hogy első sorban nem a macsók sportja lenne. Mind emellett ma is az Egyesült Államok kedvenc és egyben legnépszerűbb sportja.

Óriási szivárványban úszott minden
web
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Nem is Amerika lenne, ha ebből is nem csináltak volna hatalmas bizniszt. Kiváló üzleti érzékkel nagyszerűen kitaláltak, hogy a jó népet akár ott a helyszínen akár a tv előtt a félidő szünetében is meg kell tartani, hát jött a Halftime Show. Az elmúlt években Michael Jackson, Madonna, Janet Jackson, Justin Timberlake, Katy Perry, Paul McCarthy, Rolling Stones - hogy csak párat említsünk a zene ipar nagyjai közül - léptek erre a színpadra és adtak hatalmas műsort. Ma már állítólag többen nézik a félidei fellépők miatt a döntőt, mint maga, a meccs miatt. A legnagyobb cégek versengenek és vesznek hatalmas pénzekért reklám időt.

Idén viszont a fő szponzor, aki nem más, mint a Pepsi lépett egy nagyot és a Halftime Show egy igazi nagy Gay Pride bulivá alakult. A Coldplay indította a show-t, ahol a a zenekar és a zenekart kísérő vonósok hangszerei, hegedűk, dobok, gitárok és még a mikrofon is szivárvány színben pompázott. Karneváli gay pride hangulat az egész stadionban. A Coldplayt követte Bruno Mars és Beyoncé . Egy mash up-ot követően közösen zárták a show-t, a záró kép pedig nem más volt, mint a jelenlevő szurkolók között kiosztott papír lapok felmutatásakor szivárvány színben kirajzolódó “Believe in Love” felirat.

Akik érintettek az LMBTQ témában azok érzik, hogy mekkora súlya volt ennek a shownak.

Így pompőzott a stadion
web

Egy kifejezetten férfi sport legrangosabb döntőjében egyértelműen letenni a voksot több tíz millió néző szeme láttára amellett, hogy a szerelem az szerelem. Nemi, faji és szexuális identitástól függetlenül. Merész döntés és történelmi pillanat volt. Amerika amellett, hogy tavaly utat mutatott a világnak merre kell menni az elfogadásért és egyenlőségért folytatott harcban, nem tette le a fegyvert mert a győzelemhez nem egy csatát kell megnyerni hanem a háborút. Így tovább harcol, menetel, utat mutat mindenkinek nem csak az amerikainak, a világnak. Ha csak egy homofób ember nézetét változtatja meg egy ilyen műsor, már megérte, mert lépésről lépésre lehet csak haladni. Könnybe lábadt szemmel mantrázom azóta én is: Believe in Love.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés