Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Unod a vodkanarancsot?

Akkor próbáld ki a szilveszteri party hard limonádét!
Hirdetés
Hirdetés

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én utálok minden gyümölcslevet, üdítőt, cukros és/vagy szénsavas löttyöt. A mindennapokban semmi gondot nem okoz, hogy a víz-kávé-tea szenthármasságán kívül semmilyen más folyadékot nem viszek be a szervezetembe, de házibulik és nyári szabadtéri iszogatások alkalmával mindig jön a probléma, hogy ha töményet szeretnék inni, mégis mivel... A felesezés nyilván nem opció, amikor mindenki long drinket kortyolgat, a rumkólát meg a gintonicot bármennyire szeretem, a második pohárnál már érzem, hogy ragad a szám.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Egy házibuliban viszont, amikor megláttam a kertben növő citromfüvet, kipattant a fejemből az ötlet: minden földi jóval felturbózott vodkaszódát fogok inni! Ezek után teljesen rákattantam az általam kreált, hol friss gyömbérrel, hol házi narancssziruppal dúsított italra, ami gyakorlatilag a vodkaszóda, a mojito és a limonádé szerelemgyereke. Évek hosszú munkája során kísérleteztem ki a tökéletes receptet, amivel még a másnaposságot is meg lehet előzni. Próbáljátok ki ti is!

Szabó Viktória

Hozzávalók:

  • 2,5 dl vodka
  • 6-7 dl szódavíz
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs
  • 2 szál citromfű
  • 2 szál menta
  • 1 szál rozmaring
  • 2-3 vékony karika gyömbér
  • Sziruphoz:

  • 2 db narancs
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • Először készítsük el a szirupot: amíg felforr a víz, megmossuk és felszeleteljük a narancsokat. A vízben feloldjuk a cukrot, utána héjastul belerakjuk a narancsot. Főzés közben kicsit nyomkodjuk meg a narancsszeleteket, hogy kijöjjön a leve is. Kb. 20 perc alatt sűrűsödik be, ekkor kivehetjük a narancsdarabokat. Ennyi adagból nagyjából fél deci szirupot fogunk kapni. Ezután jöhet az ital összeállítása: lehetőleg jó minőségű, mélyhűtött vodkát öntsük fel szódával (szénsavas víz is megteszi, de a szódavíz sokkal jobb) és a sziruppal. Tegyük bele a citromfű- és mentaleveleket. Ha igazán különleges ízvilágra vágyunk, mehet bele egy ág rozmaring, de ez el is hagyható. A maradék citromot és narancsot karikázzuk bele, ha van, a friss gyömbért se hagyjuk ki. Bár azzal csak óvatosan, nem tartozik a legfelemelőbb élményeim közé, amikor egy pohár vodkaszódába - már kissé ittasan - belereszeltem 2 cm gyömbért, meg az ujjamat is. Szóval csak óvatosan az alkoholbevitellel és BÚÉK!

    vodkaszóda
    Ütni fog holnap
    Szabó Viktória
    Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
    Hirdetés
    Hirdetés

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

    Hirdetés
    Hirdetés
    Hirdetés
    Hirdetés