Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Karácsonyi forgatag Bécsben

Zizi kalauza, hogy hol, mikor futhatunk bele a legszebb bécsi téli vásárokba.
Hirdetés
Hirdetés

Végérvényesen elkezdődött az évvégi őrület és giccsparádé, hiszen a múlt héten a legnagyobb városokban, köztük Bécsben is megjelentek a karácsonyi díszek, világítások.

1999 óta sok minden változott a magyar demokráciában, a Nyugat.hu maradt. Támogass, hogy ez továbbra is így lehessen!
Támogatom

Minden évvel kicsit korábban indul a kereskedelem ezen pénzhajhász időszaka, de lássuk be, egy karácsonyi vásárnak megvan a maga hangulata. Giccses, mégis olykor romantikus tud lenni, persze, ha nem az utolsó napokban érkezünk, amikor az emberek egymást tiporva próbálnak ajándékot vásárolni. Még szerencse, hogy a Balmain nem kollaborált karácsonyi vásárokkal.

Kis városunk, Szombathely is évről évre rendez karácsonyi vásárt, ami a következő héttől szintén várja az odalátogatókat. Természetesen, ahogy megszokhattuk már az évek alatt, idén is minden vasárnap meggyújtják az óriás adventi koszorú gyertyáit. Akik ennél nagyobb felhajtásra vágynak, és egy londoni vagy kölni kiruccanás nem fér bele az évvégi keretbe, tökéletes megoldás lehet Bécs.

Bécsben több helyszínen, különböző tematikájú vásárok közül válogathatunk. Idén például 21 helyen rendeznek a sógorok karácsonyi vásárt az osztrák fővárosban. A elsőként nyitott a Winter im MQ.

Winter im MQ
web

A legnagyobb vásárok is várják már a karácsonyi forgatagban elmerülni vágyókat. November 13-án nyitott a Stephansplatznál és a Mariahilferstrassen.

Stephansplatz
web

November 14-én a legnagyobb a Rathausplatzon.

Rathausplatz
web

Ezen a hétvégén péntektől, azaz 20-ától birtokba vehetjük a belvederi és a naschmarkti vásárokat. A Schönbrunn-kastély kertjében pedig november 21-étől merülhetünk el a forralt borok és puncsok karácsonyi illatában, és vásározhatunk kedvünkre.

Méltán népszerűek ilyenkor a buszos közös kirándulások. Viszont kis városunktól vonattal és kocsival is könnyen eljuthatunk Bécsbe. Aki pedig több napra maradna, az előző heti Ziziségekben olvashat bécsi szállástippekről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés