Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Már sms-ben is fizethetsz… De attól még nincs ingyen!

Ez bizony probléma. Olyasféle, mint azoknak a kocsmáknak a terjedése, ahol lehet bankkártyával fizetni.
-----

Megmentheti az életedet ez a pár információ, amikor a hónap több ideig tart, mint a fizetésed. (Erre a problémára is keresem a megoldást, csak nem most.) De vigyázat! Az, hogy ott és akkor valamiért nem kell konkrétan pénzzel fizetni, nagy veszélyeket rejt magában.

Mindannyian ellenőriztük már másnaposan és félve a pénztárcánk tartalmát. Kinyitod, és nagyon nem az van benne, amire számítottál. (Ennél csak az rosszabb, amikor csekkolod a kártyaegyenlegedet.)

A bankkártyás és sms-fizetés is azt az érzést hordozza magában, hogy gyakorlatilag nem is költesz pénzt. Amióta megtaláltam a pizzást, ahol lehet sms-ben fizetni, nehéz feldolgoznom, hogy attól még nem ingyenes. Hónap végén, amikor már nincs egy vasad sem, a legaljasabb rendelési formának számít a dolog. Ha még a szüleid vállalják magukra az előfizetésedet, akkor érdemes felkeresned a PizzaGirl honlapját. Fontos, hogy tényleg csak vészhelyzet esetén rendelj telefonszámlára, mert ijesztően gyorsan felgyülemlik több ezer forintnyi mobiltartozás, amit valamiért nem értékelnek a szülők, bár első körben talán elismerik a találékonyságodat, mielőtt lecsesznek. ( Arról nem is beszélve, hogy a hely neve alapján felmerülhet, hogy esetleg valami mást rendeltél házhoz...)

Ilyenkor kell borravaló?

Amúgy is elég fura, ahogy a borravaló intézménye felépül nálunk. Valahogy ezt is sikerült olyan magyarosan. Majdnem jól csináljuk, de pont nem. A kötelezőn felüli összegért elvárnék némi pluszt a másik oldalról is. Tévedés srácok, ez nem jár nektek minden esetben. Akkor se, ha csúnyán nézel a kapuban. Nem adok borravalót, ha 3 órát kell várnom egy pizzára, mert „elbaszódott a rendszer”. Legalább szóljanak, ne nekem kelljen utánajárnom. Pláne, amikor kártyával már kifizettem a kaját, de a futár „na, mi lesz már?” tekintettel várja a… pénzét?

Hallgassunk meg a témában néhány szakértőt is!

Kutyaszorítóban

Visszatérve a kocsmákra. Az utóbbi időben egyre több helyen lehet kártyával fizetni, ami miatt általában bukják a borravalót, de az első pár ital után már nem foglalkozol a pénzkérdéssel, szóval sokkal többet hagysz ott, mintha el kéne dülöngélned az első automatáig, hogy újra megvágd magad.

Ajánlom például Pesten a Rákóczi térnél a Csiga nevű kávézót, ami ugyan nem kocsma, de nálunk a kocsmát is presszónak hívják sok esetben. Hangulatos hely, rengeteg növény, iszonyat jó kaják és egy kávézó esetében nem hátrány: finom kávé! Ja, meg lehet kártyával fizetni. Óvatosan!

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tovább erre az oldalra