Hirdetés
Hirdetés

Elstartolt a keresztféléves jelentkezés

Hajrá! még akkor is a tervekkel ellentétben 2016-ban nem emelik tovább a felvételi minimumponthatárt.
Hirdetés

Október 16-án, pénteken elindult a 2016-os keresztféléves felvételi eljárás. A februárban induló képzésekre november 15-éig lehet jelentkezni.

Elstartolt a felvételi
Shutterstock

A hagyományos felvételihez hasonlóan jelentkezni most is elsősorban online, a Felvi rendszerén keresztül lehet. Az adatokat és a sorrendet november 15-éig kell feltölteni, a jelentkezés hitelesítésére pedig november 23-áig lesz lehetőség. Az Eduline információi alapján a ponthatárokat előreláthatóan január 20-án hirdetik ki.

Bár keresztféléves felvételin nem minden felsőoktatási intézmény hirdetett meg szakokat, a jelentkezők így is több mint harminc egyetem és főiskola közül választhatnak.

Jó hír azoknak, akik még nem biztosak idei jelentkezésükben, hogy az előzetes tervekkel ellentétben jövőre nem emelik tovább a felvételi minimumponthatárt. Így azoknak, akik alap- vagy osztatlan képzésre jelentkeznek, nem kell legalább 300, a felsőoktatási szakképzésre felvételizőknek pedig 260 pontot összegyűjteniük - marad a 280, illetve a 240-es határ.

Sok sikert minden felvételizőnek!

Hirdetés

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!