Elstartolt a keresztféléves jelentkezés

Hajrá! még akkor is a tervekkel ellentétben 2016-ban nem emelik tovább a felvételi minimumponthatárt.

Október 16-án, pénteken elindult a 2016-os keresztféléves felvételi eljárás. A februárban induló képzésekre november 15-éig lehet jelentkezni.

Shutterstock

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A hagyományos felvételihez hasonlóan jelentkezni most is elsősorban online, a Felvi rendszerén keresztül lehet. Az adatokat és a sorrendet november 15-éig kell feltölteni, a jelentkezés hitelesítésére pedig november 23-áig lesz lehetőség. Az Eduline információi alapján a ponthatárokat előreláthatóan január 20-án hirdetik ki.

Bár keresztféléves felvételin nem minden felsőoktatási intézmény hirdetett meg szakokat, a jelentkezők így is több mint harminc egyetem és főiskola közül választhatnak.

Jó hír azoknak, akik még nem biztosak idei jelentkezésükben, hogy az előzetes tervekkel ellentétben jövőre nem emelik tovább a felvételi minimumponthatárt. Így azoknak, akik alap- vagy osztatlan képzésre jelentkeznek, nem kell legalább 300, a felsőoktatási szakképzésre felvételizőknek pedig 260 pontot összegyűjteniük - marad a 280, illetve a 240-es határ.

Sok sikert minden felvételizőnek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!