Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

100 millió vadvirágmaggal mentené a méheket a Cheerios

Legújabb kampányukkal a vészesen csökkenő méhpopulációra hívnák fel a figyelmet.
Hirdetés
Hirdetés

Már évek óta tömegesen, ráadásul hatalmas mértékben pusztulnak a méhek. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy az Egyesült Államokban idén januárban egy méhfaj, amely egykor több, mint 25 államban volt honos, felkerült a veszélyeztetett állatok listájára úgy, hogy két évtized alatt közel kilencven százalékos állománybeli csökkenést mutatott.

Valamivel több, mint 10 éve jelezték először, hogy ezek a rendkívül hasznos rovarok könnyedén kerülhetnek a kihalás szélére, mivel a méhpopuláció régóta folyamatosan csökkenő tendenciát mutat. A probléma pár évvel rá globális méretűre nőtt és amellett, hogy az USA központi mezőgazdasági szervei is elkezdtek foglalkozni vele, az ENSZ is felhívta a figyelmet arra, hogy az egész folyamat már a mezőgazdasági terményhozamok terén is érezteti hatását.

Cheerios méhecske kampány
Cheerios méhecske kampány
www.greenpeace.blog.hu

A pusztulást nem lehet egy okra visszavezetni, összetett folyamat ez, amiben közrejátszik többek között több, a méheket veszélyeztető betegség (a legjelentősebb a CCD - colony collapse disorder), sőt a változó tartalmú rovarölő szerek alkalmazása is.

A méhek kipusztulása nem csak az ökoszisztémát borítaná fel, hanem óriási problémákat generálna a mezőgazdaságban, és az élelmiszeriparban is.

Mindezt látva, az egyik legnagyobb (mézes) gabonapehely márka, a Cheerios úgy döntött, megpróbál maga is hozzátenni valamit a probléma elhárításához, és egy olyan kampányba kezdett, amivel a környezettudatosságot szeretné növelni.

Cheerios méhecske kampány
Cheerios méhecske kampány
www.boredpanda.com

A dobozok csomagolásáról először is eltávolították a Buzz névre hallgató méhecskéjüket, másrészt pedig a cég oldalán feliratkozó amerikai, angol, vagy kanadai jelentkezők között 100 millió vadvirágmagot fognak szétosztani és arra kérik a nyerteseket, hogy ezeket megfelelő, méhbarát helyen ültessék el. Egy ígéretet is tettek, miszerint 2020-ra a termőföldjeiken körülbelül 1300 hektárnyi területnyi vadvirágot fognak ültetni ők maguk is.

Cheerios méhecske kampány
Cheerios méhecske kampány
www.asicentral.com

MUL

Hirdetés

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés