Végre, itt az új hármas metró!

Ez tuti nem fog egy ideig kigyulladni. Remélhetőleg.
 
 

Végre, itt az új hármas metró!

Ez tuti nem fog egy ideig kigyulladni. Remélhetőleg.
 
 

Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket!

 
 
 
 

Végre, itt az új hármas metró!

Ez tuti nem fog egy ideig kigyulladni. Remélhetőleg.

Éppen mentem hazafelé, amikor az ellenkező irányban megjelent AZ ÚJ, AZ UTÁNOZHATATLAN HÁRMAS METRÓ! Ez nem a szokásos kék szerelvény, ami párszor megáll az alagútban, csoda, ha satufék nélkül megáll, rohadtpiszkos és már rég nyugdíjba kellett volna mennie.

Amint begurult elém, egyből megállapítottam, hogy úgy néz ki, mintha az öreg hármas vonal elirigyelte volna a fehérséget a négyestől. Persze nyilván az alapján történt az ideális szín megállapítása. Nem tudom, hogy végül ez előnyös-e, nekem az jutott eszembe, hogy brutálisan hamar hamuszürkére piszkolódik, de így, új állapotban nagyon szép látvány.

Rengetegen utaztak rajta, bár ez ezen a viszonylaton nem szokatlan jelenség, ezért talán csak a pszichológia mondatja velem, hogy az új szín miatt voltak többen, hogy elmondhassák, én már utaztam az új hármason.

Helyem nem volt, de nem bánom, mert így könnyebben tudtam nézelődni. Apropó helyek, ezen a szerelvényen mindenkinek külön ülőkéje van, mint a korszerű kettes és négyes metrón (a régebbi hármasokon padszerű az ülés). Az ajtók nyomógombra nyílnak, a következő megállót pedig digitális kijelzőn láthatjuk.

Nap mint nap utazok a hármas vonalán, így ezt a számomra szokatlan látványt, vagyis a tiszta, karcolás-, és graffitimentes ablakot mindenképp lefotóztam.

Összességében annyiban volt az egész új élmény, hogy még szokatlan a hármason úgy menni, hogy nem sérti a fülemet az elindulás/utazás/fékezés és értem, amit a bemondóban mondanak. Ám ugyanezt az élményt a kettes és a négyes metró is megadja.

A teljes kocsicserét 2018 nyarára tervezik. Így a régi járműveknek még több, mint egy évet ki kell bírniuk. Mi szurkolunk!

 

 
 

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   
   

  Hirdetés

  Hirdetés