Ettől lesz hangos az idei nyár: itt foci vb hivatalos dala

Tudta, hogy a labdarúgó-világbajnokságoknak 1962 óta van hivatalos daluk?
 
 

Ettől lesz hangos az idei nyár: itt foci vb hivatalos dala

Tudta, hogy a labdarúgó-világbajnokságoknak 1962 óta van hivatalos daluk?
 
 

Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket!

 
 
 
 

Ettől lesz hangos az idei nyár: itt foci vb hivatalos dala

Tudta, hogy a labdarúgó-világbajnokságoknak 1962 óta van hivatalos daluk?

A szervezők először az 1962-es chilei világbajnokságon gondolták úgy, hogy jó lenne nem csak a sporttal, de zenével is szórakoztatni a nézőket.

Az 1982-es spanyolországi vb hivatalos himnuszát a híres operaénekes, Plácido Domingo adta elő, az 1986-os mexikói világbajnokságra pedig már több, angol nyelvű dal is készült. A hivatalos dal a melankolikus A Special Kind of Hero lett Stephanie Lawrence-től, bulizni pedig Arrow Hot Hot Hot-jára lehetett.

Az 1990-es olaszországi világbajnokság hivatalos dala, az Un'estate Italiana Gianna Nannini és Edoardo Bennato előadásában volt hallható. Sokkal nagyobb népszerűségnek örvendett az angol csapat vb dala, a World in Motion lett a New Order előadásában, amely nemcsak hazájában, hanem többek között az Egyesült Államokban és néhány európai országban is vezette a sikerlistát.

Az 1994-ben, az Egyesült Államokban rendezett világbajnokság különleges dátum: ettől az évtől már nem csak egy-egy dal, hanem teljes album is megjelent is a vb jegyében. Az első nagylemezen szerepelt többek a We are the Champions (Queen) vagy Tina Turner slágere, a The Best is.

Talán az 1998-as franciaországi vb-től kezdve még fontosabb szerepe lett a hivatalos daloknak, látva, mekkora a sikere Ricky Martinnak a La Copa de La Vida-val. De Dario G sem panaszkodhatott, Carnaval de Paris című dalát akkoriban majdnem olyan gyakorisággal játszották a rádiók, illetve a zenecsatornák, mint a nagy népszerűségnek örvendő latin énekes slágerét.

A dél-koreaiak és a japánok nem bízták a véletlenre a dolgot 2002-ben. A hatalmas népszerűségnek örvendő Anastaciát kérték fel, akinek Boom című dala a címéhez hűen nagyot robbant.

Anastacia: Boom

A németek 2006-ban az egyik nagy sztárjukra, Herbert Grönemeyerre bízták a hivatalos himnuszt, aki igazi buli hangulatot varázsolt a torna alatt. Egyébként a hivatalos dal II Divo és Toni Braxton The Time of Our Lives című szerzeménye volt.

A 2010-es dél-afrikai vb-vel kapcsolatban még mindig a fülünkbe cseng a Waka Waka. Ebben az évben már az egyik népszerű üdítőgyártó cég is beszállt a slágerek gyártásába, K'Naan Waving Flag című dala is népszerű lett a szurkolók körében.

Szintén hatalmas sikert aratott a 2014-ben We are One (Ole Ola) című dal.

Idén nyáron mitől zeng majd a rádió?

A 2018-as oroszországi vb sem telik el Shakira-sláger nélkül, a hivatalos dalát pedig Jason Derulo adja elő Colors címmel - írja Nemzeti Sport.

Jason Derulo: Colors
 

 
 

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   
   

  Hirdetés

  Hirdetés