Tényleg a brit TV a legjobb a világon?

Tényleg, és itt van három kevésbé ismert sorozat ami bizonyítja miért.
 
 

Tényleg a brit TV a legjobb a világon?

Tényleg, és itt van három kevésbé ismert sorozat ami bizonyítja miért.
 
 

Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket!

 
 
 
 

Tényleg a brit TV a legjobb a világon?

Tényleg, és itt van három kevésbé ismert sorozat ami bizonyítja miért.

Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy az elmúlt évtized legjobb sorozataiból sok brit ötletek lenyúlásával jöttek létre. (Office, House of Cards stb.) De van a brit televízózásnak olyan szegmense is, ami nem tett szert nemzetközi népszerüségre, de nem kevésébé kiváló. Ezekből mutatok be most párat

Peep Show

David Mitchell és Robert Webb egyetemen ismerkedtek meg és alakítottak, egy azóta már ikonikussá vált humorista duót. A BBC-n volt egy That Mitchell and Webb Look című, abszurd humorra építő sorozatuk, de a legsikeresebb munkájuk a Peep Show, ami a Channel 4 leghosszabb komédiája lett 2010-ben.

A sorozat két huszonéves londoni férfi, Mark és Jez nem működő barátságát mutatja be. Mark egy cinikus, keserű banki alkalmazott. Jeremy egy tehetségtelen, munkanélküli zenész, aki Mark lakásában csövel. A sorozat dinamikáját az adja, hogy ugyan merőben különböző emberekről van szó, a lelkük mélyén mindketten gerinctelen férgek, és így együtt kerülhetnek szórakoztató szituációkba, amikben gyakran súlyosan kibasznak egymással.

The Inbetweeners

Az Inbetweeners annyira népszerű volt Angliában, hogy két borzalmasan szar filmadaptáció is készült belőle. A sorozat azonban egy kellemesen friss nézőpontot kínál az amerikai tini filmekkel szemben. Ugyanis az Inbetweeners legnagyobb erénye az, hogy felismerte azt, hogy az emberek többsége nem volt kifejezetten menő vagy lúzer gimiben, hanem valahol a kettő között helyezkedett el. Ráadásul nagyon realisztikusan mutatja be az egymás folyamatosan baszogatásán alapuló gimis fiúbarátságokat.

A sorozat egy London melletti külvárosi gimiben játszódik. Will új fiú ebben a gimiben, eddig magánsuliba járt, ennek megfelelően nem kifejezetten közkedvelt az új suiljában. Itt összehaverkodik három nagyjából átlagos angol tinédzserrel (Simon, Jay, Neil). Nem sokkal szól többről innentől kezdve a sorozat, mint bármilyen tini komédia (lányok, lerészegedés stb.), azonban sokkal hihetőbben vulgáris mint a társai.

Black Books

Dylan Moran valószínűleg az egyik legjobb jelenlegi humorista. Cinikus, abszurd stílusán általában visítani szoktam a röhögéstől, csak nézzétek meg bármelyik standupját. Azonban híres a 2000-es Black Books című BBC sorozattal lett.

A sorozat Bernad Black életről szól. Bernard egy megkeseredett, ír könyvesbolt tulaj, akit a lerészegedésen kívül nem igazán érdekel semmi. Legjobb barátja (Fran) és a betegesen optimista asszisztense (Manny) állandóan társas szituációkba akarják rángatni az ilyenekben értelemszerűen rosszul teljesítő Bernardot. A humor fő forrása itt az, ahogy Bernard agyafúrtan és módszeresen terrorizálja a környezetét.

 

 
 

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   
   

  Hirdetés

  Hirdetés