Nem bírjuk ezt a hideget, de a meleg is zavar

Hogy 8 ezer cikk jelent meg már arról, hogy hideg van, az egy dolog. De most hirtelen a meleggel is bajunk van? Az már enyhe túlzás.
 
 

Nem bírjuk ezt a hideget, de a meleg is zavar

Hogy 8 ezer cikk jelent meg már arról, hogy hideg van, az egy dolog. De most hirtelen a meleggel is bajunk van? Az már enyhe túlzás.
 
 

Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket!

 
 
 
 

Nem bírjuk ezt a hideget, de a meleg is zavar

Hogy 8 ezer cikk jelent meg már arról, hogy hideg van, az egy dolog. De most hirtelen a meleggel is bajunk van? Az már enyhe túlzás.

Decemberben, januárban és februárban hideg van. Cikkek százai lepték el az internetet, kezdve az első lehullott hóval, folytatva azzal, hogy ilyen hideg nem volt milliárd-csillió éve, egészen odáig, hogy a havas táj tök szép dolog. Hát tényleg. Felfoghatatlan számomra, ugyanakkor nyilván rengeteg kattintást, meg lájkot hoz, hiszen az elmúlt két hónapban minimum napi egy ilyen témájú cikk született. De ez egy igen szerény becslés, a napi 5 se hiszem, hogy túlzás.

Télen hideg van. Bár sok mindent nem fejtettünk még meg az univerzumban, ez a tétel nem képezheti vita tárgyát a tudósok körében. Nyáron egyébként jóval melegebb van, mint télen. A kettő között is vannak évszakok, ilyenkor nincs olyan meleg, mint nyáron, de jóval melegebb van, mint télen. Hogy mindenkinek tiszta legyen. Van olyan, hogy az adott év tele kicsit lájtosabb és van, hogy nagyon hideg. Az idei egy kicsit brutálabbra sikerült, főleg az elmúlt évek tükrében, amikor a valódi tél nem tartott sokkal tovább 3 hétnél.

De azért annyira nem nagy csoda, hogy ezt folyamatosan taglaljuk. Bár én is erről írok, szóval de.

Miután mindenki elmondta már mindenkinek, hogy mennyire nem bírja ezt az időt, mennyire elege van a hidegből, mennyire várja már, hogy legalább pár fokkal melegebb legyen, most kilátásban van egy hétvége, amikor akár plusz 10 fok is lehet! Hoppláhopplá. Ez persze megint nyolcmillió cikket szül, de a slusszpoén az, hogy akik eddig a hideg miatt „nyafogtak” (rossz a szóhasználat, mert amúgy tényleg unalmas ez a szenny, amit időjárásnak csúfolunk) most nyomottak, fáradtak, fáj a fejük és mindenféle frontokról, meg az ezekre való érzékenységekről beszélnek.

Tehát nem elég, hogy túlzott hideg van, de még csak nem is úgy szűnik meg, ahogy elvárnánk! Az idei tél minden szempontból seggfej. Namármost. A jó idő is seggfej, mert túl gyorsan, túl nagy váltással érkezik, sőt nem is hívhatjuk jó időnek, mert előreláthatólag borzasztó sok eső fog esni. Az eső, esik. És mit csinálunk az esővel? Utáljuk! Tiszta sor. Mindezt csak azért írtam le, mert bár hasznosnak találom a szélsőséges időjárást, ami bármikor felhozható téma, ha valakivel borzasztóan beszélgetni akarunk, csak nincs miről, ugyanakkor kezdem kicsit unni, hogy napjában legalább 5 emberrel kell erről értekeznem.

Egyébként tudtátok, hogy köd is van? Meg esett is... Bizony, köd. Én is csak úgy hallottam, hiszen ha nem muszáj, nem megyek ki. Hideg van. Meg köd is. Ugyan most kicsit melegebb van, de hideg. Ja, meg köd.

Áldom a szerencsémet, hogy este azért még hüvike lesz. Így megtehetem, hogy vacogva lépek a kocsmába, megkeresem a barátaimat és mielőtt leülnék hozzájuk azt mondhatom: "Brrrrr, rohadt hideg van kinn."

És bár nem tartozik ide közvetlenül, de veletek közösen, elfojthatatlan izgalommal várom, hogy idén nyáron megdől-e a melegrekord. Ha már ide jutottunk, megadom magamnak a lehetőséget, hogy elsőként vessem fel: Idén szokatlanul meleg nyarunk lesz, napközben pedig minden bizonnyal előfordul majd némi napsütés. Éjszaka kevesebbet fog sütni a nap, mint... Nappal. Készüljetek.

 

 
 

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   
   

  Hirdetés

  Hirdetés