Neked hány telefonos hangod van?

Üzleti hívás, részeg telefon, vagy csak le akarsz rázni valakit?
 
 

Neked hány telefonos hangod van?

Üzleti hívás, részeg telefon, vagy csak le akarsz rázni valakit?
 
 

Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket!

 
 
 
 

Neked hány telefonos hangod van?

Üzleti hívás, részeg telefon, vagy csak le akarsz rázni valakit?

Nyugi, csak két sört ittam

Bármennyire is jó viszonyt ápolsz a szüleiddel, biztosan veled is előfordult már, hogy hajnali kettőkor aggódva, esetleg érdeklődve hívtak, hogy ugyan mi okod lehet nem otthon lenni, majd cizellált stílusban emlékeztettek rá, hogy másnap (már aznap tudom, de a másnap mindig alvás után van) iskola.

Ha még olyan állapotban vagy, hogy el tudod olvasni a hívó nevét (esetünkben anya, apa, rosszabb esetben fater, muter) sőt, a telefont is sikerült felvenned, akkor jön a valódi feladat: Artikulálatlan hörgésedet szép, egész mondatokká formálni. A legjobb, amikor érzésed szerint ez fantasztikusan sikerült, de szüleid másnap felhívják rá a figyelmedet, hogy egy csimpánzcsapat ellophatta a mobilodat, mert ha azokat a hangokat te adtad ki az este, akkor problémák vannak.

A helyzetet gyakorta színezi egy-két „vicces” haver, akik háttérből bekiabálással, nyögésekkel, csörömpöléssel próbálják azt az illúziót kelteni, hogy egy kuplerájban vagy, nem pedig egy sima kocsmában.

A beszélgetést rögzítjük

Ismeretlen szám, hivatalos hang és mindig olyan időpont, amikor annyira nem alkalmas. A mobilszolgáltatóm szokott havi egyszer felhívni, lehetőleg ébresztésként, hogy megkérdezzék, nem felejtettem e el valamit… Ilyenkor a csengőhangomra nem csak én, de a kutyám is felébred, majd súlypontját az arcomra helyezve jelzi, hogy szeretne ő is tevékenyen részt venni a társalgásban. Ekkorra már a fülemnél van a mobil, szóval két hatalmas mancs és a fogaim közt próbálom kipréselni, a szintén nagyon hivatalos választ, ami ilyenkor nem biztos, hogy tökéletesen működik.

Egyetlen percig sem zavar, hogy rögzítik a beszélgetést, de mivel reggelente amúgy sem vagyok nagy partner a társalgásban, hivatalos hangom nagyjából utánam 4-5 órával szokott ébredni, plusz még egy kutya is akadályoz… Ezeket a beszélgetéseket egyszer boldogan visszahallgatnám.

Nem vagyok előfizető és nem kell porszívó, se a plüsspatkány

Hogy honnan van meg nekik a számom, az rejtély. És, hogy miért gondolják, hogy egy héttel, a köszönöm nem után, majd mást fogok mondani, szintén kérdéses. Sokan utálják a telefonon keresztül hihetetlenül jutányos dolgokat felajánló marketingeseket. Pedig nem ők akartak fókaorrot árulni, ez is csak egy meló. Felvázolni, hogy milyen lehetséges variációi vannak egy ilyen beszélgetésnek, meglehetősen nagy vállalás lenne. Előfordul, hogy nagyon normálisak, de korábbi rossz tapasztalatokból kiindulva, eleve negatívan állunk hozzájuk. Megesik, méghozzá nagyon gyakran, hogy képtelenség beléjük fojtani a szót, hiába mondod, hogy nem érdekel a téma, nem te vagy a döntéshozó és nem múltál még el 10 éves.

Általában amellett, hogy ez neked/nekem mennyire meg fogja érni, az előfizetés mellé, apróbb figyelmességekkel próbálnak meggyőzni. Megfigyelésem alapján, legtöbbször kávéfőzővel és porszívóval operálnak. A porszívó soha nem szokott meghatni, mindegy nekem, hogy mennyire áramvonalas, mennyire szépek benne a Ledek, akkor is nekem kell fel-alá tologatnom a lakásban.

Legutóbb egy fifikás srácot kaptam, aki felkészülve a „senki nem kávézik a családban és imádunk koszban élni, helló” szövegre, egyből bebiztosította magát és kérdéssel nyitott:

- Ön szokott kávézni?

- Igen.

- Akkor örömmel fogja hallani, hogy ha most előfizet, akkor megajándékozzuk egy fantasztikus kávéfőzővel.

- Szoktam kávézni, tehát van kávéfőzöm.

- Természetesen uram, de ez sokkal többet tud, mint az öné!

Ezen a ponton elbúcsúztam. Senki nem becsmérelheti látatlanban az ósdi, szar kávéfőzőmet. Senki. Ha valami biztos az életben, akkor az, hogy megvédem a kávéfőzőm becsületét.

Jó napot, azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni...

Nem feltétlenül jó, ha van időnk felkészülni egy hivatalosabb típusú beszélgetésre. olyankor egy normál mondat helyett, gyakran olyan körmondatokkal indítunk, miszerint „ Jónapot kívánok, azzal kapcsolatban szeretnék önöknél érdeklődni, amennyiben még aktuális a kérdésem, hogy…”

Persze lehet erre mondani, hogy teljesen rendben van, nincs azzal baj, ha az ember körültekintően fogalmaz. Ugyanakkor az, hogy a körültekintés után képtelen elindulni, miközben érzi, hogy a másik oldalon lévő már epedve várja azt a kicseszett kérdést…

Megtanultuk, mert megtanították, hogy nem lehet minden élethelyzetben ugyanazt a stílust hozni. Máshogy beszélsz a haverokkal és máshogy a bankban az ügyintézővel. Ugyanakkor érdemes észben tartani, hogy a másik oldalon lévő személy nyilván céllal és szándékkal telefonált. És ő is ember. Legalábbis a legtöbb esetben.

 

 
 

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   
   

  Hirdetés

  Hirdetés