Már forog a Mary Poppins visszatér

A Disney 1964-es filmjének folytatásában Emily Blunt lesz a legendás dadus.
 
 

Már forog a Mary Poppins visszatér

A Disney 1964-es filmjének folytatásában Emily Blunt lesz a legendás dadus.
 
 

Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket!

 
 
 
 

Már forog a Mary Poppins visszatér

A Disney 1964-es filmjének folytatásában Emily Blunt lesz a legendás dadus.

Megkezdődött a kaliforniai Shepperton Studiosban a Mary Poppins Returns forgatása, ami a Disney 1964-es Marry Poppins című klasszikusának folytatása. A főszerepeket a Golden Globe-díjas Emily Blunt (A lány a vonaton, Vadregény) és az Emmy-, Grammy- és Tony-díjas Lin-Manuel Miranda (a Vaiana Oscar-jelölt dalszerzője) játssza. Rendezője és producere az Oscar-jelölt és Emmy-díjas Rob Marshall, aki a Vadregény és a Chicago jóvoltából nagy gyakorlattal rendelkezik a zenés filmekben. A Mary Poppins Returns bemutatója 2018 karácsonyára várható.

A film további szereplői Ben Whisaw (Spectre – A Fantom visszatér), Emily Mortimer (A leleményes Hugo) és Julie Walters (Harry Potter-sorozat), valamint Colin Firth (A király beszéde) és Meryl Streep (Florence – A tökéletlen hang). Feltűnik továbbá az eredeti film férfi főszereplője, Dick Van Dyke is egy kisebb, ám annál jelentősebb szerepben.

A Mary Poppins Returnsben három új Banks-csemetét ismerhetünk meg, akiket Pixie Davies (Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei), Nathanael Saleh (Trónok harca) és – első filmszerepében – Joel Dawson alakít.

A forgatókönyvet az Oscar-jelölt David Magee (Pi élete) jegyzi P.L. Travers Mary Poppins-történetei alapján. Vadonatúj dalokat szerez a filmhez az Emmy-jelölt, Tony-díjas Scott Wittman (Hajlakk) és az Oscar-jelölt, Tony-díjas Marc Shaiman (Hajlakk), aki a filmzenét is komponálja.

A Mary Poppins Returns a gazdasági válságtól sújtott, 1930-as évekbeli Londonban játszódik (akárcsak ez eredeti regény), és P.L. Travers további hét könyvének gazdag tartalmából is merít.

A történet szerint Michael (Whisaw) és Jane (Mortimer) immáron felnőttek; a férfi három gyermekével és házvezetőnőjével, Ellennel (Walters) a Cherry Tree Lane-en lakik. Miután Michaelt súlyos veszteség éri, a talányos dadus, Mary Poppins (Blunt) ismét felbukkan a Banks család életében, és különleges varázsképességei, no meg a mindig vidám lámpagyújtogató, Jack (Miranda) segítségével segít a családnak ismét felfedezni az élet örömeit és csodáját. Mary Poppins számos új, színes és bohókás szereplőnek is bemutatja a gyerekeket, köztük különc kuzinjának, Topsynak (Streep).

Supercalifragilisticexpialidocious, az hát

P.L. Travers 1934-ben ismerette meg a világgal a gyakorlatias dadust a magyarul A Csudálatos Mary címen megjelent könyvében, aminek filmváltozatát a Disney 1964-ben mutatta be (a magyar nézők 1986-tól láthatták). A Robert Stevenson rendezésében, Julie Andrews és Dick Van Dyke főszereplésével készült alkotás a legnagyobb kasszasiker volt abban az évben; 13 Oscar- díjra jelölték, s ötöt el is nyert. Mary Poppins további kalandjai, melyek 1935 és 1988 között születettek, azonban csak írott formában léteznek mindmáig.

 

 
 

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   
   

  Hirdetés

  Hirdetés