Mozgó iskola Kambodzsában

Kambodzsában semmi sem állhat a tanítás útjába.
 
 

Mozgó iskola Kambodzsában

Kambodzsában semmi sem állhat a tanítás útjába.
 
 

Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket!

 
 
 
 

Mozgó iskola Kambodzsában

Kambodzsában semmi sem állhat a tanítás útjába.

Délkelet- Ázsiában egy motorizált riksa segítségével juttatják el az elszigetelt településekre a tankönyveket a diákoknak.

Kambodzsa peremterületeire meglehetősen nehéz és drága tanulni a diákoknak, ezért egy Kuma Cambodia nevezetű iskola úgy döntött, hogy ne a tanulók járjanak iskolába, hanem az iskola menjen a nebulókhoz.

A "The Book Book Tuk Tuk " project célja, hogy minden diáknak legyen lehetősége tanulni. Nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is tartanak előadásokat az önkéntesek olyan témákról, mint a tanulás fontossága, vagy a HIV vírus következményei és megelőzési lehetőségei.

Az egyik önkéntes elmondása szerint az, hogy a szegény családok nem engedik a gyerekeket iskolába, szinten általános dolog a térségben. Ennek egyik oka, hogy a szülők nincsenek tisztában a taníttatás fontosságával, másrészt, hogy mivel alacsonyak a jövedelmek a gyerekeknek vagy dolgozniuk kell, vagy vigyázni a kisebb testvéreikre. Nem utolsó sorban az alkoholizmus és a drogfüggőség is komoly szerepet játszik az alacsony tanulási rátában.

Az pedig, hogy a diákok nem járnak iskolába, meglehetősen sebezhetővé teszi őket és sokkal könnyebben keverednek bűnügyekbe, ami hosszabb távon azt eredményezi, hogy ők is hasonló módon fogják leélni az életüket, mint a szüleik, azaz nem tudnak kiszabadulnia szegénység ördögi köréből.

A mozgó iskola segítségével megtanulnak számolni,olvasni és énekelni is a diákok, sőt még a hazájuk történelméről is hallanak történeteket.

 

 
 

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   
   

  Hirdetés

  Hirdetés