Ilyen szabályok szerint kell élnie az új hercegnének

Íme a 12 legfontosabb.
 
 

Ilyen szabályok szerint kell élnie az új hercegnének

Íme a 12 legfontosabb.
 
 

Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket!

 
 
 
 

Ilyen szabályok szerint kell élnie az új hercegnének

Íme a 12 legfontosabb.

Meghan Markle élete gyökeresen megváltozott szombat óta. A királyi család tagjaként felelősségteljesen kell viselkednie, éppen ezért Erzsébet királynő személyes tanácsadóját, a 49 éves Samantha Cohent kérte fel, hogy megtanítsa Harry feleségét a hercegnéi lét alapjaira.

A lista végtelen hosszú, de néhányat bemutatunk:

1. Bye Bye, Selfie!

Bár folyamatosan emberek tömegeivel fog találkozni Meghan, tilos lesz vele selfie-t készíteniük a rajongóknak, ennek pedig nem más az oka, minthogy senki nem fordíthat hátat a királyi család tagjainak.

2. Ég veled Facebook, Instagram, és Twitter

Meghan törölte az összes közösségi fiókját az esküvő után, ugyanis hercegnéként ez is a kötelességei közé tartozik. Ez nem azt jelenti, hogy semmi hírt nem hallunk majd felőle, csupán azt, hogy nem saját maga fogja kezelni az oldalait, hanem a királyi palota egyik megbízottja, aki William és Kate fiókjait is kezeli. A hercegné korábban saját blogot is írt, azonban most ezt is fel kellett adnia.

3. Megjelenés csak szép sorban

Bármilyen eseményen is jelenik meg a királyi család, mindig az örökösi sorrendben kell bevonulniuk. Ennek értelmében a sort mindig a Királynő és Philip kezdi, majd őket követi Charles és Cornwall, utánuk jön William és Kate Middleton a sort pedig Harry és Meghan zárják.

4. Csak semmi politizálás

A királyi család tagjainak mindig semlegesnek kell maradniuk, így nem fejthetik ki nyilvánosan véleményüket politikai kérdésekben. Bár nem tiltott nekik a szavazás, azonban egy régi hagyomány szerint nem élnek ezzel a jogukkal.

5. Egyedül sehova

Ez teljesen egyértelmű, hogy Harry és felesége ezentúl mindenhova csak testőrök kíséretében mehet.

6. Soha többet parafatalpú cipő

Elizabeth királynő utálja a parafatalpú cipőket így Meghannak is megtiltotta azok viselését.

7. Tilos keresztbe tenni a lábakat

Az királyi család női tagjainak tilos keretbe tett lábbal ülniük bárhol is van. Az etikett szerint ugyanis ez nem illendő.

8. Ki visel shortot? Biztos nem Meghan!

Meghan ruhatára már teljesen a királyi elveknek megfelelő, na persze némi csavarral. A szabályok szerint a család női tagjainak, minden eseményen szoknyában kell megjelenniük. Az újdonsült hercegné már át is ment az első vizsgán, ugyanis május 22-én Charles 70. születésnapján az alábbi ruhában jelent meg:

9. A királynőé az első falat

Az egyik legrégebbi szabály ez. Ha valaki a királynővel eszik egy asztalnál, addig nem állhat neki a ebédnek vagy a vacsorának, amíg ő el nem fogyasztotta az első falatot.

10. Lefeküdni sem lehet a királynő előtt

A szabály ugyan az, mint az étkezésnél. Mindenki csak akkor térhet nyugovóra, ha már Erzsébet királynő is lefeküdt.

11. Az sem mindegy, hogy tartod a teáscsészét

Myka Meier egy etikett szakértő elmondta, hogy többek között a helyes csészetartást is el kell majd sajátítania Meghannak a féléves tanulás során.

12. Gyászruhának mindig a bőröndben a helye

Talán ez az egyik legbizarabb előírás, amit a hercegnének be kell majd tartani. Ennek a szabálynak a története a királynő édesapjának halálához vezethető vissza- írja az eliteday.

Meghanra tehát nagyon sűrű hétköznapok várnak a következő hónapokban.

 

 
 

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   
   

  Hirdetés

  Hirdetés