Így ne legyél suttyó a budapesti tömegközlekedésen

Vidékieknek és budapestieknek egyaránt.
 
 

Így ne legyél suttyó a budapesti tömegközlekedésen

Vidékieknek és budapestieknek egyaránt.
 
 

Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket!

 
 
 
 

Így ne legyél suttyó a budapesti tömegközlekedésen

Vidékieknek és budapestieknek egyaránt.

A BKK borzalmas, és ugyan lehet azzal érvelni, hogy vannak bizonyos problémák, amik az utasoktól függetlenek (metrótűzek, agglomeráció, szar infrastruktúra), de teljesen nem lehet elmaszatolni a közlekedők felelősségét ebben. Itt van pár tipp, amikkel megelőzhetőek a megvető pillantások és fintorok.

Ne ülj le, csak ha abszolút szükséges!

Nyilván, ha törött combcsonttal mászkálsz, akkor ez rád nem vonatkozik. De próbáljuk meg észben tartani, hogy a budapesti vonalak nagy része kurva hosszú és vannak olyan utasok, akik fél vagy háromnegyed órákat állnak. Ez napi lebontásban órákat is jelenthet, szóval próbáld meg ezt észben tartani, ha legközelebb ülve szeretnéd megtenni a Deák és az Astoria közti gargantuai távolságot.

Ne legyél hangos,részeg vagy úgy általában undorító!

Értem, hogy péntek van és az lett a norma az elmúlt években Budapest belső kerületeiben, hogy hétvégénként ugróiskolázni kell, hogy ki lehessen kerülni az utcán lévő különböző emberi folyadékokat. De miért kell ezt a villamoson?

Egyrészt számtalan intézmény van a városban, ahol nem csupán tolerálják a részegséget, a taplóságot és a hányást, hanem egyenesen bátorítva van. Másrészt nem mindenki megy bulizni hétvégén. Harmadrészt senki nem kíváncsi a részeges torz ordibálásodra, és kifejezetten irritáló tud lenni. Szóval könyörgöm várj, amíg beérsz a 4broba!

Várd meg a következőt!

Ez leginkább a 4-6 vonalára igaz. Rettenetesen vicces tud lenni, amikor egy indiai vonatra emlékeztető járat után jön egy teljesen üres. És itt általában egymástól 100-200 méterre közlekedő villamosokról van szó. Türelem, emberek. A kötött pályás közlekedés a nyugati civilizáció egyik legfaszább dolga. Ha képesek vagyunk egyenletesen elosztani magunkat a két percenként járó villamoson, akkor kifejezetten kellemes is lehet a reggeli 4-6.

Ne csajozz az éjszakain!

Minden bizonnyal elbűvölő vagy, ezt senki nem vitatja, de könyörgöm ezt ne. Egyrészt, hosszú estéd volt, és sokkal kevésbé vagy artikulált és szalonképes, mint amennyire gondolod. Másrészt, ha valaki szeretett volna bepasizni, arról valószínűleg gondoskodott volna mielőtt felszáll az éjszakaira. Arról nem is beszélve, hogy kifejezetten ijesztő tud lenni ez egy egyedül hazafelé tartó nőnek.

 

 
 

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   
   

  Hirdetés

  Hirdetés