Ők a 2018-as Fonogram-díj nyertesei

Kíváncsi, hogy idén ki kapta az aranyozott mikrofont?
 
 

Ők a 2018-as Fonogram-díj nyertesei

Kíváncsi, hogy idén ki kapta az aranyozott mikrofont?
 
 

Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket!

 
 
 
 

Ők a 2018-as Fonogram-díj nyertesei

Kíváncsi, hogy idén ki kapta az aranyozott mikrofont?

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (Mahasz) által rendezett díjátadón 12 hazai és 6 külföldi kategóriában adták át a szakmai zsűri által odaítélt 2018-as Fonogram-díjakat az MTI közleménye szerint.

A díj honlapja szerint az év hazai klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele a Peter Kovary & The Royal Rebels - Halfway Till Morning (Music Fashion Art & Management) című lemez lett, az év külföldi klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele díjat David Gilmour - Live At Pompeii (Sony Music) albuma nyerte el.

Az év hazai modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele Heincz Gábor BIGA - Gátlás sztriptíz (Schubert Music Publishing) lett, az év külföldi modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele díjat pedig Ed Sheeran - ÷ / Divide (Magneoton/Warner Music) című lemeze kapta.

Az alternatív kategóriában Gustave Tiger és Arcade Fire -részesült elismerésben.

Az év hazai elektronikus zenei előadója a Brains lett a külföldi kategóriában pedig a The xx - I See You lemeze kapott díjat.

Az év hazai rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele a Ganxsta Zolee és a Kartel - K.O./Heroin (szerzői kiadás/Hunnia Records & Film Production), az év külföldi rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele pedig a Kendrick Lamar - Damn. (Universal Music Hungary) albuma lett.

Az év legütősebb hazai hard rock albuma az ORDOG - Sötétanyag lett, a külföldi kategóriában pedig a Stone Sour részesült díjazásban.

Az idei évben díjazott lett Polgár Peti, az Irigy Hónaljmirigy és Pápai Joci is.

Az év hazai gyermek albuma kategóriában Farkasházi Réka és a Tintanyúl - Igazi karácsony című albuma nyert, míg az év hazai jazz albuma a Trio Midnight, Szakcsi Lakatos Béla, Tony Lakatos - To Meet Again (Songs Of Pál S. Gábor) (Tom-Tom Records) albuma lett.

Az év hazai világ- vagy népzenei albuma vagy hangfelvétele a Meszecsinka - Álomban ébren (NarRator Records), az év felfedezettje pedig a Soulwave zenekar lett.

Az életműdíjat az Omega együttes, a szakmai életműdíjat pedig Abella Miklós vehette át.

 

 
 

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   
   

  Hirdetés

  Hirdetés