Hát már a Facebook sincs ingyen?

Már semmi sincs ingyen.
 
 

Hát már a Facebook sincs ingyen?

Már semmi sincs ingyen.
 
 

Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket!

 
 
 
 

Hát már a Facebook sincs ingyen?

Már semmi sincs ingyen.

Szinten mindenki tagja már valamilyen csoportnak a Facebookon. Ezeket a közösségi csoportokat, mindig valamilyen adminisztrátornak köszönhetjük, aki idejét nem sajnálva tartja fent a csoportot nap, mint nap. Ezt eddig mindenféle fizetség nélkül csinálták. A mai világban azonban már senki nem várhatja el tőlük, hogy csupán kedvtelésből folytassák a néha nem kis megterheléssel járó feladatukat. Így a Facebook egy új, az őket védő döntést hozott, amit saját blogján jelentett be.

Mark Zuckerberg és csapata egy olyan funkciót tesztelnek, ami a különböző csoportok adminisztrátorai számára lehetővé tenné, hogy előfizetési díjat szedjenek a tagjaiktól. Először a nevelés, főzés és takarítás kategóriában tevékenykedő adminisztrátorok élhetnek ezzel a lehetőséggel. Az előfizetési díj 5 és 30 dollár között várható – ami átszámolva 1400 és 8000 forintot jelenthet.

Emellett megmaradnak az ingyenes csoportok is, viszont ezeken belül lehet majd indítani olyan zárt részeket, ahová csak akkor lehet bekerülni, ha kifizetjük a havidíjat – a Sarah Muller sztárblogger üzemeltette Declutter My Home csoportnak például hamarosan lesz egy olyan szeglete,ahová 15 dollár fejében lehet majd csatlakozni.

Egyelőre semmilyen részesedést nem kap a Facebook a csoportokhoz befolyó pénzből, de nyilván ez később változni fog. Az azonban még kérdéses, hogy a közösségi oldal mobilon miképp osztozzon a Google-lal és az Apple-lel, hiszen mindkét cég levon valamennyit azokból az összegekből, amit a felhasználók az iOS-en vagy Androidon futó alkalmazásokon belül költenek el.

 

 
 

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   
   

  Hirdetés

  Hirdetés