Elvett életek

325 jogtalanul elvett élet. Ma rájuk emlékezünk.
 
 

Elvett életek

325 jogtalanul elvett élet. Ma rájuk emlékezünk.
 
 

Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket!

 
 
 
 

Elvett életek

325 jogtalanul elvett élet. Ma rájuk emlékezünk.

Ők is valakiknek a gyermekei voltak. Ők is szerettek és szeretve voltak, ők is voltak barátok, dolgozó emberek, talán szülők, lelki társak, boldogok, vagy éppen boldogtalanok, a társadalom tagjai. Transzneműek és dzsender-nonkonform emberek voltak. 2016. október 1. - 2017. szeptember 30-a között 325 e csoporthoz tartozó ember életét vették el erőszakkal. Ma november 20-án a Transznemű emlékezés napján rájuk emlékezünk.

Szeretnénk azt hinné, hogy a világ biztonságos, de sajnos nem mindenkinek. A normáktól való eltérés mindig rejt némi veszélyt önmagában, de ez a fajta eltérés, amit transzneműségnek, transzszexualitásnak nevezünk, nem egy lehetőség a választások közül, hanem egy kapott dolog. Így akaratlanul is a szorongás, kirekesztettség érzés, félelem a meghatározó és irányító érzés ezeknek az embereknek az életében, hisz nap, mint nap találkozhatnak, még ma 2017-ben is a diszkriminációval és nem kis mértékű transzfóbiával.

A Transgender Europe szervezet 2009 óta figyeli a világon elkövetett erőszakos bűncselekményeket. 2008 januárjától ez év szeptember végéig 2609 halálos áldozatról számolnak be. Késelés, agyonverés, golyó általi halál. Ezek a leggyakoribb elkövetési formák. Az áldozatok 62%-a szexmunkás, ami nem meglepő, hiszen a nagy többségnek a társadalom kitaszítása miatt nincs is nagyon más lehetősége a megélhetésre.

Itt tartunk ma. Mivel az elmúlt három évben, évről évre növekvő tendenciát mutatnak ezek a bűncselekmények, így minden transzneműek jogaiért harcoló egyesületnek, csoportnak, szerveződésnek elsődleges feladatai között kell lennie prevenciónak, mely ezen támadások visszaszorítását szolgálja. Kis hazánkban is mozgolódás van, alakulóban van egy új, a transzneműek és dzsender nonkonform emberek jogaiért kiálló, harcoló egyesület.

Itt pedig annak a 325 embernek a nevét olvashatjátok, akiket elveszettünk az elmúlt egy évben. Könnyű legyen nekik a föld.

 

 
 

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   
   

  Hirdetés

  Hirdetés