Elmaradt első randi

Hova tűnt a becsület és bizalom ?
 
 

Elmaradt első randi

Hova tűnt a becsület és bizalom ?
 
 

Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket!

 
 
 
 

Elmaradt első randi

Hova tűnt a becsület és bizalom ?

Az ember alapvetően társas lény – a sokszor, sok helyen hallott közhely. De vajon helytálló kijelentés ez 2016-ban? Helytálló lehet, ha egyre több helyről és egyre többször hallom a környezetemben a panasz hangjait, hogy nem találnak társat maguknak azok, akik épp szeretnének valakihez tartozni? Saját bőrömön is tapasztalom, hogy a világ nem úgy működik ezen a téren sem, mint mondjuk 5-10 évvel ezelőtt, pedig azért még nem tartozom a nagy öregek közé. De nézzük hol tart a világ most, 2016-ban.

Kezdésként egyszerűsítsük le a történet, azaz az első randik résztvevőit, mert ugye kedves olvasó azzal mind tisztában vagyunk, hogy nem csak heteroszexuális férfi és nő között beszelhetünk első randiról. Így innentől kezdve beszéljünk emberekről, olyan emberekről, akik vágynak tartozni valakihez, élményeket megosztani és vagy éppen jókat veszekedni valakivel. Ahhoz, hogy erre esélyünk legyen, ahhoz túl kell esni azon a bizonyos kellemesen kellemetlen, arc pirulós, kicsit megjátszós első randin, és ugye elkerülhetetlen, hogy mind két fél részt vegyen ezen a találkozón. Hisz ha az egyik nem jön el az olyan, mint nyáron üres tölcsért eszegetni fagyi nélkül – elkeserítő.

Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban, amit akkor is Földnek neveztek, csak lehet, hogy az egy másik Föld nevű bolygó volt, vagy egy párhuzamos univerzum, nem igazán, vagy csak kevésszer hallottam olyan történetet, hogy virtuális ismerkedés után, amikor eljutottak a felek arra szinte, hogy kilépnek az akkor még nem lapos monitor mögül, a megbeszélt találkozóra csak az egyik fél ért oda. Persze keringnek történetek az éterben, hogy valaki más volt, aki megjelent a megbeszélt helyen és időben, mert hát ugye az volt a photoshop virágkora, de basszameg csak elment arra a randevúra és nem verte át a másikat. Akkor még volt annyi bennük, hogy tudták, a másik idejével nem szarakodunk és nem verjük át, mert igen, belegondoltak abba, mi lenne ha a másik viselkedne így, hiszen tudjuk, a fagyi visszanyal. Egy első tali, az az első tali, amire készülünk, időt szakítunk. Ebben a rohanó világban még egy alkalmi légyottot is nehéz összeegyeztetni, nem egy olyan találkozót ahonnan azért nem rohanunk sietősen tovább a dolgunkra, még akkor sem ha facetoface nincs meg a kellő szimpátia/vonzalom.

Ma már sajnos ennyi becsület sincs a nagy többségben. Ülnek a monitor előtt, elhintik a kedvesség morzsáit nagy szavak közepette és önbizalom növeléshez pontosan elegendő, hogy a másik biztosra ígéri, ott lesz a megbeszélt helyen és időben. Ez elég, hogy apró méretű önbizalmát növelje, de kevés ahhoz, hogy a virtuális valóságon kívülre is merészkedjen, mert csapdába ejtette a monitor és internet adta anonimitás. Nyilván ezek az emberek, akik nem mernek kilépni a ma már lapos monitor mögül, teli vannak gátlásokkal, félelmekkel, szorongással, lelki sebekkel. Viszont erre csak az öngyógyítás a megoldás. Más nem tud helyettük elmenni arra megbeszélt találkozóra, másvalaki nem lehet az, aki helyükbe lép. A legnagyobb baj csak az, hogy a másik fél, aki ott vár a randi helyszínén lehet most lépne az öngyógyítás útjára, viszont egy ilyen „nemjöttelamásik” élményt nehéz nem kudarcként megélni, még ha reálisan gondolkodik az ember, akkor sem.

Szóval legyünk bátrak, legyen becsületünk, bízzunk önmagunkban, és lépjünk ki az életbe, a pillanatba, mert igenis jó az a kellemes kellemetlenség, meg az édes erőlködés.

Én pedig megyek és nézek egy outfitet holnapra, ő talán odaér a reggeli kávéra.

 

 
 

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   
   

  Hirdetés

  Hirdetés