Dilis húsvéti szokások

A tojásfestés elmehet a picsába.
 
 

Dilis húsvéti szokások

A tojásfestés elmehet a picsába.
 
 

Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket!

 
 
 
 

Dilis húsvéti szokások

A tojásfestés elmehet a picsába.

Indonézia

A kereszténység egy viszonylag új dolog Indonéziában, a 16. században terjedt el a holland és portugál gyaramtosítók jóvoltából. Ennek megfelelően a szokásaik is elég kezdetlegesek. Húsvét alkalmából például keresztre feszítenek embereket. Jó, nyilván nem komolyan, de akkor is meglehetősen abszurd látvány lehet, ahogy országszerte indonéz férfiak ezrei függnek kereszteken, miközben Mária és Jézus szobrokat vonultatnak a városok utcáin.

Fülöp-szigetek

Ha legközelebb valami seggfej pofán locsol szódával fizetség reményében gondolj arra, hogy a Fülöp-szigeteken sokkal rosszabb a helyzet. Ugyanis ott a publikus önsanyargatás a szokás. És nem lelki értelemben! Egész konkrétan a résztvevők mezítláb és félmeztelenül kimennek egy tetszőleges publikus helyre, ahol bambusz botokkal és pengékkel csapkodják a saját hátukat. Ez elméletileg Jézus szenvedését hivatott reprodukálni, és megtisztítja a lelket és testet egyaránt. Sok szerencsét hozzá!

Bermuda

Bermuda nagyon hosszú ideig volt brit gyarmat, és a kereszténység is így terjedt el itt. Azonban a szokások itt sokkal békésebbek. A helyiek rengeteg házi készítésű,színes, nagyon nagy sárkányt eregetnek ünneplés gyanánt. Elméletileg úgy keletkezett ez a hagyomány, hogy egy angol tanár egy sárkány segítségével próbálta szemléltetni Krisztus mennybemenetelét.

Csehország

Sokan panaszkodnak, hogy a locsolás szexista hagyomány. Habár ez igaz, ez még mindig lófasz ahhoz képest, amit a csehek csinálnak. Mivelhogy húsvét alkalmából a cseh férfiak húsvéti ostorokat készítenek, és megcsapkodják a nekik tetsző nőket. A nő a megostorozását pénzzel, édességgel vagy piával köszöni meg.

 

 
 

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   
   

  Hirdetés

  Hirdetés