A tészta ötven árnyalata

A fekete fagyi után most megérkezett az unikornis tészta.
 
 

A tészta ötven árnyalata

A fekete fagyi után most megérkezett az unikornis tészta.
 
 

Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket!

 
 
 
 

A tészta ötven árnyalata

A fekete fagyi után most megérkezett az unikornis tészta.

Az idei évet már most simán elkönyvelhetnénk az extrém színek évének. Nemrég írtunk az unikornisokat megszégyenítő hajszínekről, és megírtuk azt is, hogy divatba jött a teljesen fekete fagyi is.

Majd már amikor azt gondoltuk, hogy ennél színesebb nem is lehetne az életünk, akkor kellett szembesülnünk azzal, hogy hát hogyisne lehetne? Bemutatjuk, az „unikornis tésztát”.

Igen, ez is a szivárvány minden színében pompázik, és mi úgy látjuk, hogy nagyjából annyi a lényege, hogy a lehető legtöbb árnyalat megjelenjen a tálon, persze vészesen ügyelve arra is, hogy még éppen esztétikus maradjon. Aztán az, hogy mi kerül a tészta mellé, már tényleg mindegy. Van aki gyümölcsökkel, van aki borsóval tálalja, szóval kicsit olyan érzése lehet az embernek, mintha az egész inkább csak a kinézetre menne, mert ugyebár gyümölcsös tésztát nem nagyon szokás enni.

Aki szeretné kipróbálni, annak szüksége lesz üvegtésztára és vörös, vagy lila káposztára. A káposztát pár percig főzzük, majd ugyanabba a lébe kell beletenni a tésztát, hogy magába szívja az elszínesedett vizet. Az árnyalatot a főzés időtartama és a víz mennyisége határozza meg. Minél kevesebb a víz, annál sötétebb színt kapunk. Ha még ezután is szeretnénk színezgetni, csepegtethetünk rá például citromlevet is, amitől a kék tészta élénkebb, rózsaszínes árnyalatot fog felvenni.

Via: Indigo Kitchen
 

 
 

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   
   

  Hirdetés

  Hirdetés