Mi baj van veled Madonna?

A popikon mindig gondoskodott róla, hogy eleget beszéljenek róla. Most is csak erről van szó?
 
 

Mi baj van veled Madonna?

A popikon mindig gondoskodott róla, hogy eleget beszéljenek róla. Most is csak erről van szó?
 
 

Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket!

 
 
 
 

Mi baj van veled Madonna?

A popikon mindig gondoskodott róla, hogy eleget beszéljenek róla. Most is csak erről van szó?

7 hónap, 5 földrész, 82 koncert. Ez számokban kifejezve Madonna Rebelheart névvel futó turnéja. Ő az első olyan utazó világsztár, aki a turnéja alatt majdnem minden városban két koncertet adott, mert akkora az érdeklődés akkor, ha ő áll azokon a világot jelentő deszkákon.

Kétség sem férhet hozzá, korunk legkarizmatikusabb női előadójáról beszélnünk, aki immár 1985 óta tizedszer van világkörüli turnén. Madonna egyik turnéja sem volt csendes és botrányoktól mentes, ahogy ő maga is provokatív személyiség, a koncertek látványvilága is az. Volt, hogy maga II. János Pál pápa tiltakozott egy koncertje ellen, több turnén előfordult, hogy a showt egyes országban korhatárossá tették, csak 18 éven felüliek válthattak jegyet rá. Ahogy magához a Madonna brandhez szorosan kapcsolódik az erotika, a szexualitás úgy koncertjei is bővelkednek ilyen látványelemekben. Madonna soha nem felejti, mit is jelent Madonnának lenni, így a provokáció mögött ott van mindig valami fontos üzenet a világnak, nekünk rajongóknak. Madge az a művész, aki ezt a turnéját azért nem vitte el Oroszországba, mert hatalmas az LMBTQ társadalmat érő diszkrimináció ott. Ezzel is jelezvén, hogy nincs ez jól a XXI. században.

Elmondható tehát, hogy botrány és felhajtás minden turnéja körül volt, ez nem újdonság. A marketing alapelvet tekintve, mely szerint a negatív reklám is reklám, ez valahol így van rendjén. De most is csak erről van szó? Egyáltalán most baj van? Vagy csak szenzáció hajhászásról van szó és nem többről? Madonna tényleg összeomlott? Elfáradt? Mi baj van veled Madonna?

Nézzük a tényeket. A popikon már nem mai csirke. Nyilván kevesebbet is bír, minden téren. Mind fizikálisan, mind lelkileg. Végletekig maximalista, csak így lehet ő több, mint 30 éve a pop trónján ülő nagyasszony. Mégis úgy tűnik valamiben elbukott és most ez nyomja rá a bélyegét a turné utolsó részére. Nem másban bukott meg, mint az anyaság. Egy nő életében, aki gyermeket szül, mert szeretné az a gyermeket, ez lehet a legnagyobb kudarc. Lehet ő évtizedek óta a pop királynője, producer, zeneszerző, dalszöveg író, filmrendező, sikeres üzletasszony, mégis úgy tűnik a második gyermekénél, Guy Ritchitől született Roccoval valami nem működik, valami elromlott. Madonna, mint rendes világsztár, ha útnak indul, nem egyedül teszi, hanem felpakolja a gyereket is és viszi magával. Mert elsősorban anya, és csak utána Madonna, a világsztár. Így annak rendje és módja szerint tavaly szeptemberben Rocco is vele utazott a két örökbefogadott csemetével együtt a nagy útra. Decemberben pedig bejárta a sajtót a hír, miszerint Rocco fogta magát és otthagyta szó nélkül anyját az egyik turné állomáson és Londonba repült filmrendező apjához, ahonnan nem volt hajlandó visszamenni anyjához. A tinédzser korban lévő Rocco elmondása szerint anyja zsarnokoskodó, akaratos, irányításmániás, örült nő. Először is: mondjuk ez teljesen hihető és elképzelhető Madonnáról. Másodszor: tinédzserként melyikünk nem gondolt hasonlókat a neki életet adó nőről?

Elmondható, hogy itt indult a lavina. Madonna jogiútra vitte a dolgot és bíróságon keresztül próbálta visszaszerezni a szülői felügyeletet. Sikertelenül. A bíróság a fiatalkorú akaratát figyelembe véve Guy Richinél helyezte el Roccot. Madonna talán a tavalyi British Award-os bukását nem érezte ekkora hátasnak, mint ezt az ítéletet. Elvesztette fiát.

Támadások hada érte, hogy miért indított eljárást egyáltalán, miért nem veszi figyelembe gyermeke akaratát. Ismét megkapta az önző, hatalom mániás jelzőket. Ezúttal azonban a rosszakarók élezték nyelvüket Madonnán. Valóban Madonna alól kicsúszott a talaj egy picit, vagy legalább is megingott alatta. Önmagához képest is kezdett furán viselkedni és mire Ausztráliába ért talán kicsit ijesztővé is vált dolog.

1. Több rajongó elmondása szerint rá nem jellemző módon ittasan, részegen állt színpadra. Ausztrália az elmúlt turnék során sorra kimaradt a koncert helyszínek közül, így az ottani rajongókat megörvendeztette egy szűkkörű show-val, amely a Tears of Clown címet viselte. Tény, hogy a felvételeken többször elég üveges a tekintete és önmagához képest is furán viselkedik. Tény az is, hogy a színpadon többször belehörpint egy martinis pohárba, amiben jól láthatóan nem víz van. Hogy illuminált e? Döntse el mindenki maga, mit lát!

2.Egy igazi világsztár nem kezd pontosan koncertet. Soha!!! Hergelni kell a tömeget, ez biztos. Volt szerencsém pár koncertjén részt venni és elmondhatom egyiket sem kezdte 2 óra késés nélkül. Ő Madonna, megteheti. A napokban viszont az irreális és már nem hergelő, hanem kedv lohasztó 4 és fél órás késéssel lépett a színpadra. Botrány! Színpadra lépéskor pedig csak viccesen kért bocsánatot a rajongóktól azzal, hogy: „Nem én késtem, Ti jöttetek korán, mert ha mindenki rendesen megcsinálta volna otthon a haját és sminkjét, úgy ahogy én is tettem, akkor nem kellett volna ennyit várnotok!” Majd szintén ezen a koncerten a közönséggel kommunikáló szekcióban elhangzik tőle, „Valaki dugjon meg, légyszi!” mondat. És itt még nincs vége! Hamisan, szintén fura tekintettel Kyle Minogue Can’t get you out of my head dalát énekeli és a végén Miss Minoguet keresi. WTF???

3. A show egyik eleme, hogy amikor az Unapologetic Bitch című dalt énekeli színpadra hív egy helyi celebritást, akit elfenekel, majd megajándékoz egy banánnal. A turné alatt egy színpadon volt Madonnával többek között Katy Perry, Amy Schumer, Ariana Grande, Jean Paul Gaultier is. Celeb barát híján egy-egy szerencsés rajongó az, aki csatlakozhat Ms. Cicconehoz. A brisbane-i ausztrál állomáson viszont kicsit túl lőtt a célon Madonna. Egy hölgyet invitált a színpadra, majd fenekelés és banán ajándékozás után egyszer csak lehúzta a rajongó fűzőjét, így megosztva a több ezres közönséggel annak kebleit. Madonna ide vagy oda, lehet ezt? Megteheti ezt? WTF II.???

Drága Madge, már csak ez az egy koncert van hátra, tedd a dolgod, légy erős, nyűgözd le a ausztrál rajongóidat, ahogy tetted ezt más országokban az elmúlt hét hónapban. Aztán szedd a cókmókodat, menj haza, pihenj, töltődj, old meg a családi gondokat, mutasd meg a világnak Te anya és világsztár, nem pedig fordítva. Meríts ihletet, csinálj egy dögös új lemezt és pihenj meg végre. Hidd el, ha nem egy két órás szuper showt hozol, amit megpróbálsz erőn felül végig ugrálni, hanem egy személyesebb unplugged-del indulsz majd tizenegyedszer neki a világnak, mi ugyanúgy fogunk rajongani és imádni. Mert Madonna csak egy van, az utánozhatatlan, az örök, a Pop királynő! God save the Queen!

 

 
 

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   
   

  Hirdetés

  Hirdetés