NFL halftime show: Tesztoszteron és Szivárvány

Történelmi pillanat volt ez az LMBTQ társadalom számára.
 
 

NFL halftime show: Tesztoszteron és Szivárvány

Történelmi pillanat volt ez az LMBTQ társadalom számára.
 
 

Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket!

 
 
 
 

NFL halftime show: Tesztoszteron és Szivárvány

Történelmi pillanat volt ez az LMBTQ társadalom számára.

Van ez az NFL döntő mérkőzés, teli tesztoszterontól túl tengő játékosokkal és persze szurkolók millióival. Mind ott a helyszínen, mind pedig világszerte a tv-k és internet előtt. Az amerikai focira sok minden mondható csak az nem, hogy első sorban nem a macsók sportja lenne. Mind emellett ma is az Egyesült Államok kedvenc és egyben legnépszerűbb sportja.

Nem is Amerika lenne, ha ebből is nem csináltak volna hatalmas bizniszt. Kiváló üzleti érzékkel nagyszerűen kitaláltak, hogy a jó népet akár ott a helyszínen akár a tv előtt a félidő szünetében is meg kell tartani, hát jött a Halftime Show. Az elmúlt években Michael Jackson, Madonna, Janet Jackson, Justin Timberlake, Katy Perry, Paul McCarthy, Rolling Stones - hogy csak párat említsünk a zene ipar nagyjai közül - léptek erre a színpadra és adtak hatalmas műsort. Ma már állítólag többen nézik a félidei fellépők miatt a döntőt, mint maga, a meccs miatt. A legnagyobb cégek versengenek és vesznek hatalmas pénzekért reklám időt.

Idén viszont a fő szponzor, aki nem más, mint a Pepsi lépett egy nagyot és a Halftime Show egy igazi nagy Gay Pride bulivá alakult. A Coldplay indította a show-t, ahol a a zenekar és a zenekart kísérő vonósok hangszerei, hegedűk, dobok, gitárok és még a mikrofon is szivárvány színben pompázott. Karneváli gay pride hangulat az egész stadionban. A Coldplayt követte Bruno Mars és Beyoncé. Egy mash up-ot követően közösen zárták a show-t, a záró kép pedig nem más volt, mint a jelenlevő szurkolók között kiosztott papír lapok felmutatásakor szivárvány színben kirajzolódó “Believe in Love” felirat.

Akik érintettek az LMBTQ témában azok érzik, hogy mekkora súlya volt ennek a shownak.

Egy kifejezetten férfi sport legrangosabb döntőjében egyértelműen letenni a voksot több tíz millió néző szeme láttára amellett, hogy a szerelem az szerelem. Nemi, faji és szexuális identitástól függetlenül. Merész döntés és történelmi pillanat volt. Amerika amellett, hogy tavaly utat mutatott a világnak merre kell menni az elfogadásért és egyenlőségért folytatott harcban, nem tette le a fegyvert mert a győzelemhez nem egy csatát kell megnyerni hanem a háborút. Így tovább harcol, menetel, utat mutat mindenkinek nem csak az amerikainak, a világnak. Ha csak egy homofób ember nézetét változtatja meg egy ilyen műsor, már megérte, mert lépésről lépésre lehet csak haladni. Könnybe lábadt szemmel mantrázom azóta én is: Believe in Love.

 

 
 

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   
   

  Hirdetés

  Hirdetés