Hogyan lehet “pillanatok alatt” hosszú hajunk?

Ma már csak a pénztárcánk szab határt a megálmodott haj hossznak.
 
 

Hogyan lehet “pillanatok alatt” hosszú hajunk?

Ma már csak a pénztárcánk szab határt a megálmodott haj hossznak.
 
 

Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket!

 
 
 
 

Hogyan lehet “pillanatok alatt” hosszú hajunk?

Ma már csak a pénztárcánk szab határt a megálmodott haj hossznak.

Napjaink egyik szépészeti csodái közé sorolhatjuk a hajhosszabbítást. Enyhe túlzással pillanatok alatt változtathatunk az eredeti hajunk hosszán, azaz növelhetjük a kívánt hosszra. Rövidből hosszú, hosszúból extra hosszú, majd abból akár ismét rövid hajat kreálhatunk a megfelelő fodrász segítségével. Nincs szükségünk másra mint egy kis pénzre és egy valóban jó szakemberre. Jó, jó. Lehet kis/kevés pénz nem elég az első alkalommal, de optimális esetben hosszú távú befektetésről beszélünk.

Nézzük mik a legfontosabb tudnivalók, milyen technikák közül válogathatunk mi előtt belevágunk hajunk mesterséges meghosszabbításába:

Megfelelően kiválasztott póthaj

A legfontosabb az egész folyamat elején a hajunk minőségéhez leginkább illeszkedő póthaj kiválasztása, hiszen ezt fogjuk viselni nap, mint nap. A legnagyobb anyagi beruházást is ez jelenti. A jó minőségű haj nem olcsó, de akàr évekig is tudjunk újra és újra ékesíteni a kis buksinkat vele. Néhány választható póthaj típus:
I. Osztályú európai haj: a mi haj típusunkhoz ez a legmegfelelőbb választás, akár 2 évig is használhatjuk, igaz árban ez a legborsosabb.
I. Osztályú indiai haj: vastag szálú , nehezen szőkíthető haj. Inkább sötét és erős haj hosszabbításához ajánlják. Hordhatósága: 1,5 év.
II. Osztályú indiai haj: nehezen kezelhető, könnyen gubancolódó haj, mely tartalmazhat fordított szál irányú hajat, valamint újra hasznosított hajat is. Maximum fél évig hordható, de az egyik legolcsóbb haj a sok közül.

Technikák

Több módszerrel is hosszabítható a haj, első sorban a hajtípus, az eredeti hajhossz és a haj mennyisége határozza meg, hogy melyik technikát ajánlja a fodrász. Mind közül a legelterjedtebb keratinos hőillesztés. Ezen kívül persze több eljárás is létezik, mint például a varrás, gyűrűzés, csomózás, ragasztás.

Ápolás

Haj hosszabbításkor nem csak a hajuk hossza változik, mennyisége is. Bizonyos eljárásokat nem csak hosszabbításra, hanem dúsítás céljából is alkalmazhatunk. Kevés, ritka haj problémájával sokan küzdenek, ezt orvosolandó is kiváló megoldás lehet a megfelelő technika segítségül hívása. Mivel a haj amit feltesznek, bár emberi haj, nem rendelkezik haj hagymával, így kicsit több törődést , odafigyelést igényel. Olaj, balzsam használata haj mosáskor kötelező, de figyelem előre hajolva nem mosunk hajat, mert így a saját hajunkat is kitépheti a póthaj súlya. Alkoholt tartalmazó sampont szintén kerüljük, mert ez oldhatja az illesztéseket. Minden kémiai folyamat (festés, tartós hullám, szőkítés, haj feltöltés, stb) csak szakemberrel végeztethető. Ezek a hajak jól formázhatóak, göndöríthetőek, vasalhatóak, egyedül a szivacsos haj csavaró alkalmazását kerüljük. Fontos még, hogy az alkalmazott technikától függően a megfelelő hajkefét használjuk, ami általában az úgynevezett szőrkefe. Ez ugyanis nem akad bele az illesztésbe és nem tépi azt ki.

Évek óta segítségemre van Tóth Enikő szombathelyi fodrász, aki mindig segít a leghajmeresztőbb ötleteimet is valóra váltani. Lassan 3 éve, hogy a keratinos hőillesztés technika mellett döntöttünk. Így varázsol nekem hol ilyen, hol olyan hosszúságú hajat. Erről a technikától tudni kell, hogy körülbelül 3 hónap után újra kell rakni a hajat, azaz levenni a fenn levő tincseket, új keratin tenni a póthaj végére és visszailleszteni a hajtőhöz, ugyanis a haj növekedésével az illesztések is egyre lejjebb vándorolnak. A hetekben lejárt a 3 hónap az utolsó hosszabbítást követően,illetve az eddig használt póthajat rövidnek ítéltem, így kis keresgélés és a megfelelő kereskedő megtalálása után megrendeltük az új hajamat: 120 gr 75cm-es szőke európai hajat.

Mivel a folyamat nem éppen két perc ezért egy pénteki napon fogtuk és eltávolítottuk a még fenn lévő póttincseket. Mint látjátok sem túl sok, sem túl sűrű haj koronával nem rendelkezem, valamint a hossza sem az igazi.

Két nap múlva aztán neki láttunk a varázslásnak és szép sorban, tincsenként elkezdtük a felilleszteni mind a cirka 120 tincset.

Bő 3,5 óra után pedig ez lett a végeredmény.

 

 
 

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   

  Hirdetés

   
   

  Hirdetés

  Hirdetés